ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στον Πειραιά η πρώτη φουρνιά μεταναστών, στο Ηράκλειο οι 37 που εντοπίστηκαν στο Τυμπάκι

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των 79 μεταναστών στις Τρεις Εκκλησιές, νέος συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη παραλία Αφραθιά Παχιάς Άμμου, δίπλα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 37 μετανάστες, άνδρες ηλικίας από 17 έως 50 ετών, με τους περισσότερους να είναι από το Μπαγκλαντές ενώ οι υπόλοιποι είναι από Πακιστάν, Αίγυπτο και Σουδάν. 

Δημότες που αντίκρισαν τους μετανάστες ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση από τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ τους προσφέρθηκαν νερό και φαγητό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρό σκάφος που τους μετέφερε βρέθηκε προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο. 

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν το απόγευμα στην αίθουσα λιμενεργατών Ηρακλείου, όπου βρίσκονται και οι 77 μετανάστες που εντοπίστηκαν νωρίτερα στην περιοχή Ορνιός στις Τρεις Εκκλησιές και οι οποίοι αναχωρούν με δρομολόγιο προς τον Πειραιά προκειμένου να μεταφερθούν σε δομή μεταναστών. 

Εντωμεταξύ, στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι δύο φερόμενοι ως διακινητές. Πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 17χρονο, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση ο κάθε μετανάστης είχε καταβάλει ποσό που κυμαινόταν από 2.500 έως 4.500 δολάρια προκειμένου να ταξιδέψει προς την Ιταλία. 

Το ταξίδι ξεκίνησε από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης ενώ σε ό,τι αφορά τη λέμβο αυτή εντοπίστηκε προσαραγμένη σε δύσβατο βραχώδες σημείο, ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. 

 

Μετανάστες Τυμπάκι

 

Μετανάστες Τυμπάκι

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button