ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν στους Καλούς Λιμένες – Ανήλικος ο ένας (vid, pics)

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη διακίνηση των υπόλοιπων 70 ανθρώπων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος και ταξίδευαν επί 4 ημέρες στριμωγμένοι σε ξύλινη βάρκα 10 μέτρων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο άτομα που φέρονται ως οι διακινητές των 70 μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή 48 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης. Πρόκειται για έναν ανήλικο, 17 ετών, και ένα ακόμη άτομο, που κατηγορούνται ότι ήταν υπεύθυνοι για τη διακίνηση των υπόλοιπων 70 ατόμων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος και ταξίδευαν επί 4 ημέρες στριμωγμένοι σε ξύλινη βάρκα 10 μέτρων.  

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Αγίας Γαλήνης.

Οι μετανάστες, όλοι άνδρες, αν και ταλαιπωρημένοι, είναι καλά στην υγεία τους, με τους περισσότερους να δηλώνουν Αιγύπτιοι. Οι υπόλοιποι είναι από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Συρία, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και 15 ανήλικοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 72 μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι της ελπίδας στις 6 Φεβρουαρίου από το Τομπρούκ της Λιβύης.
Από τους Καλούς Λιμένες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο και στις παλιές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, στην παραλιακή λεωφόρο, όπου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ τους προσφέρθηκαν νερό και φαγητό.

Στον επίμαχο χώρο πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης, με στόχο τη φιλοξενία δεκάδων μεταναστών σε καλύτερες συνθήκες, με τον πρόεδρο του Οργανισμού να κάνει λόγο για μια προσωρινή λύση.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στο παλιό κτίριο του ΚΤΕΛ λίγες ώρες πριν την έλευση των μεταναστών, με τον πρόεδρο του Οργανισμού να τονίζει την ανάγκη να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος για τη φιλοξενία τους, καθώς τα καραβάνια μεταναστών ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί συνάντηση με την δημοτική αρχή Ηρακλείου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button