ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στον “αέρα” χίλιοι συμβασιούχοι σε νοσοκομεία της Κρήτης: Ζητούν τη μονιμοποίησή τους – «Σταγόνα στον ωκεανό οι 39 προσλήψεις» (vid, pics)

Συγκεντρώθηκαν στην 7η ΥΠΕ ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται περίπου 1.000 συμβασιούχοι που εργάζονται σε νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς πολλές συμβάσεις αναμένεται να λήξουν, δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Με φόντο το σύστημα υγείας του νησιού που αποδυναμώνεται, οι υγειονομικοί προχώρησαν σε κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ, ζητώντας την παραμονή και μονιμοποίησή τους.

Αναλυτικότερα, περίπου 1.000 συμβασιούχοι σε νοσοκομεία της Κρήτης βρίσκονται στην πόρτα εξόδου. Με πολλές από τις συμβάσεις να λήγουν στο τέλος του έτους, το κλίμα αβεβαιότητας εντείνεται, με τους υγειονομικούς να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Οι συμβασιούχοι, που εργάζονται σε συνθήκες ανασφάλειας, αποτελούν βασικό πυλώνα για το σύστημα υγείας του νησιού, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές που συγκεντρώθηκαν στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας τη παραμονή και μονιμοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, μια σταγόνα στον ωκεανό χαρακτήρισαν την προκήρυξη των 39 θέσεων γιατρών στην Κρήτη, καταγγέλλοντας πως αυτό καλύπτει ναι μεν κάποιες από τις ανάγκες, αλλά δεν επιλύει τις χρόνιες ελλείψεις και κενά που καταγράφονται.

 

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button