ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στον “αέρα” η ανακύκλωση στο Ηράκλειο: Το τελεσίγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κινητοποιεί την αυτοδιοίκηση (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Στον “αέρα” η ανακύκλωση στο Ηράκλειο: Το τελεσίγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κινητοποιεί την αυτοδιοίκηση (vid)

Προβληματισμός επικρατεί στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς το πρόγραμμα ανακύκλωσης λήγει τον Ιούνιο

Λύση στο επικείμενο πρόβλημα που θα προκύψει γύρω από τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών αναζητείται από το αρμόδιο υπουργείο και φορείς της Αυτοδιοίκησης, μετά το τελεσίγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης η οποία θα σταματήσει το σχετικό πρόγραμμα τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε μέχρι τότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου.

Προβληματισμός επικρατεί και στον Δήμο Ηρακλείου, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη να εκφράζει τους φόβους του σε σχέση με την επόμενη μέρα της ανακύκλωσης, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει επαφές τόσο με δημάρχους των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου όσο και με τον ΕΣΔΑΚ.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί το τοπίο στο καυτό αυτό ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και της επιδότησης από το κράτος.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Ηρακλείου επεκτείνει τον σχολικό μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” σε αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια του Ηρακλείου. Μέσω του επίμαχου προγράμματος δίνεται η δυνατότητα ανακύκλωσης εντός των σχολικών μονάδων. Προς την κατεύθυνση αυτή διανεμήθηκαν ειδικοί κάδοι για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button