Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας ζητούν οι τρίτεκνοι 

«Να ληφθούν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ζητούν οι τρίτεκνοι» όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Λέσβου Θανάσης Τσιγκας. 

«Τα αιτήματά μας αφορούν τη λήψη μέτρων για παροχές σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως τη στεγαστική συνδρομή, την ενέργεια ή τη φορολογία σε πολυμελείς οικογένειες για να έχουν αποτέλεσμα στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Υποσχέσεις παίρνουμε πολλές», στην υλοποίηση χωλαίνει το πράγμα. Με πρόσκαιρες λύσεις παροχών όμως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα».

Τα αιτήματα των τριτέκνων που κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί υπόψη των πολιτικών κομμάτων, συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογος της Λέσβου.

«Ακόμα και η δέσμευση εδώ και χρόνια ότι οι τρίτεκνοι θα αναγνωρισθούν ως πολύτεκνοι, δεν έχει υλοποιηθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών», λένε οι τρίτεκνοι.

Ο σύλλογος τριτέκνων Λέσβου έχει επαφές και με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τους δήμους και την Περιφέρεια θέτοντας και τοπικά αιτήματα, δεδομένου ότι με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός μειώνεται στα χωριά, ενώ σταθερά τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι από τις γεννήσεις.

www.ertnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button