ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στην Εισαγγελία Ηρακλείου η υπόθεση με την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ (vid)

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η παραίτηση του ενός από τους δύο αναπομείναντες παιδοψυχίατρους του Νοσοκομείου

Μετά το εξιτήριο που πήρε το 16χρονο αγόρι που νοσηλεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ  που άνοιξε την περασμένη Πέμπτη με εντέλλεσθαι του Διοικητή, η λειτουργία της κλινικής για το κομμάτι τουλάχιστον που αφορά στις νοσηλείες, τελεί και πάλι σε αναστολή.

Με ευχή γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας να είναι να μη χρειαστεί κάποιο παιδί νοσηλεία, η πραγματικότητα στο κατά τα άλλα τριτοβάθμιο νοσοκομείο -κόσμημα της χώρας, τουλάχιστον γι’ αυτή την κλινική, είναι μια πραγματικότητα όχι μόνο προβληματική αλλά άκρως απογοητευτική, με τον έναν ,και μόνο ειδικευμένο γιατρό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού που χρειάστηκε νοσηλεία, να εφημερεύσει μόνος του, για όσες μέρες το παιδί θα ήταν στην κλινική.

Με έγγραφό της η Διευθύντρια της κλινικής και προκειμένου να διασφαλιστεί όχι μόνο η υγεία του γιατρού αλλά κυρίως το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενημέρωσε την Εισαγγελία Ηρακλείου που σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει με μεγάλη προσοχή το πλαίσιο λειτουργίας ή και αδυναμίας λειτουργίας της κλινικής που καλύπτει ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνο.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αν φτάσουν κι άλλα περιστατικά παιδιών που θα χρειαστούν νοσηλεία επισήμανε η κ. Μπάστα που σημείωσε ότι χρέος δεν είναι απλά να είναι ανοιχτά οι κλινικές αλλά αυτές να παρέχουν τη σωστή φροντίδα  στους ασθενείς.  

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η παραίτηση του ενός από τους δύο αναπομείναντες παιδοψυχίατρους του Νοσοκομείου, ο οποίος  σύμφωνα με πληροφορίες εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά από επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις για προκηρύξεις θέσεων που όμως καμία δεν έγινε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήδη έχει γίνει και μάλιστα ξεκάθαρη πρόταση να προωθηθεί άμεσα προκήρυξη για παιδοψυχιάτρους και όχι μόνο για το ΠΑΓΝΗ , με κίνητρα αντίστοιχα με τους αναισθησιολόγους, με τους γνωρίζοντες να λένε ότι μια διαφορετική προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτά προβλήματα και κινδύνους για την κάλυψη αναγκών σε μια ευαίσθητη κατηγορία ασθενών, όπως είναι τα παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button