ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στείρωσαν δωρεάν περισσότερες από 60 γάτες στο Ηράκλειο (vid)

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και εθελοντές φιλόζωοι πολίτες του Ηρακλείου με τη συμπαράσταση της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, έφεραν σε πέρας μια σημαντική πρωτοβουλία, ενίσχυσης των προγραμμάτων στήριξης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων της πόλης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα

  • Πρώτη δράση δωρεάν στειρώσεων στο Ηράκλειο
  • Ένωσαν δυνάμεις σύλλογοι, φορείς και εθελοντές για την πιλοτική δράση
  • Μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στήριξαν την προσπάθεια

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος, το Καταφύγιο των Γουβών Gouves Animal Shelter και οι ακούραστοι ανεξάρτητοι εθελοντές που φροντίζουν δεκάδες αδέσποτα ζωάκια στους δρόμους της πόλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τη σύμπραξη και υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού του Δήμου Ηράκλειου, για τις βοηθήσουν. 

Η πρώτη δράση δωρεάν στειρώσεων, κυρίως θηλυκών γατιών, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου, με το συντονισμό του, Ταμία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πιπεράκη ο οποίος υποστήριξε το αίτημα/παράκληση των εθελοντών, στο οποίο ανταποκρίθηκε το ΔΣ του Πανελλήνιου κτηνιατρικού Συλλόγου ο οποίος πραγματοποιεί ανάλογες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Στην πρώτη πιλοτική δράση ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους τα μέλη του Συλλόγου, κτηνίατροι Ηρακλείου: Γιώργος Πιπεράκης, Γιώργος Χαραλαμπάκης, Κώστας Κοντογιαννάκης, Στέλιος Λεωνίδου, Μαρία Νύχταρη, Λίνα Νικολουδάκη, Σπετσωτάκη Ειρήνη, Βαρδαλαχάκη Αντιγόνη, Δανάη Μαρκακη και Σοφία Μελιδώνη. 

Επιπλέον στειρώσεις στα κτηνιατρεία τους προσέφεραν τοι κτηνίατροι Ανδρέας Μπαντουβάς, Θεώνης Μαρινάκη και Νίκος Φραγκούλης. 

Οι κτηνίατροι της πόλης υποδέχτηκαν για στείρωση και στοιχειώδη περίθαλψη περισσότερες από 60 γάτες, από μεγάλες σε αριθμό γατοαποικίες στην περιοχή του Λάκκου, το λιμάνι του Ηρακλείου και την περιοχή του Πόρου. Στόχος της προσπάθειας εκτός από τον έλεγχο του πληθυσμού, είναι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της στείρωσης η οποία βελτιώνει την ευζωία τους, τα προστατεύει από νοσήματα και τραυματισμούς. 

Η περισυλλογή και η επανένταξη στο περιβάλλον όπου σιτίζονται και φροντίζονται, έγινε με κατάλληλα μέσα, από εξειδικευμένους εθελοντές του Καταφυγίου των Γουβών, Gouves Animal Selter, το οποίο ήδη συμβάλει σε εθελοντικά προγράμματα στειρώσεων σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. 

Οι γάτες που στειρώθηκαν έλαβαν και αποπαρασίτωση δίμηνης διάρκειας ώστε οι γάτες να επιστρέψουν στο περιβάλλον τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button