ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στα πορτοκαλί το κτίριο της Περιφέρειας με αφορμή την Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών (pic)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα πλαίσια της ημέρας περιέχει μουσικο-χορευτική και θεατρική εκδήλωση

Το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης… χρωματίστηκε πορτοκαλί γύρω στις 6 σήμερα το απόγευμα, με το εντυπωσιακό θέαμα να τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Ποιος ήταν ο λόγος της φωταγώγησης;

Σήμερα Σάββατο 25/11, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αυτή της φωταγώγησης του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στο παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης για τις γυναίκες, το πορτοκαλί, με μοναδικό σκοπό να τιμηθεί η ημέρα.

Παράλληλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα πλαίσια της ημέρας περιέχει μουσικο-χορευτική και θεατρική εκδήλωση με τη συμμετοχή του 11ου Λυκείου Ηρακλείου και του μουσικού σχήματος “11 & κάτι”, της Ομάδας Θεάτρου ΙΡΙΔΑ του Συλλόγου Γυναικών με Επωνυμία ΜΚΟ Γυναικών ΙΡΙΔΑ, της χορογράφου Χαράς Καράλη και των μαθητριών του δευτεροβάθμιου κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και των καθηγητριών τους.

Το μήνυμα του περιφερειάρχη

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών ανέφερε: 

«Η έμφυλη βία αποτελεί ένα φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση και πολύπλευρες εκφάνσεις, το οποίο παρατηρείται ιστορικά σε όλες τις κοινωνίες, ανεξαρτήτως οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσω τους Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης έχουμε ως προτεραιότητα την προώθηση της ισότητας των Φύλων και την εξάλειψη όλων των μορφών της έμφυλης βίας, των στερεοτύπων και των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια.

Υλοποιούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια την εκστρατεία, σε συμπόρευση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, “16 Ημέρες Δράσης για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των γυναικών: Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία”, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες. Επίσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία και πρόοδο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε το “Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025”.

Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της, στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Για μια κοινωνία μηδενικής ανοχής στη βία, ισότητας, αλληλοσεβασμού και δικαιοσύνης. Καμία ανοχή στη βία, καμία δικαιολογία».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button