Διεθνής επικαιρότητα

Στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα

Στα «λευκά» έντυσε η κακοκαιρία «Bettina» αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Έντονες χιονοπτώσεις είδαν οι κάτοικοι σε Φλώρινα, Νυμφαίο, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, έντονη ήταν η χιονόπτωση στις ανωτέρω περιοχές από το μεσημέρι του Σαββάτου, 25 Νοεμβρίου. Τα έντονα φαινόμενα δεν περιορίστηκαν μόνο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά «έφτασαν» και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδη, «χιόνισε έντονα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση. Μηχανήματα της Περιφέρειας πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

 

Η τροχαία πραγματοποίησε δεκάδες ελέγχους για χιονολάστιχα στα οχήματα, ενώ όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «το πρόβλημα εντάθηκε με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δημιούργησαν ανεμοσούργια στο οδικό δίκτυο».

Ο αποχιονισμός συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την αρχή του φαινομένου, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αλατιέρες έριξαν τόνους αλατιού για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Σύμφωνα με το Forecast Weather προβλήματα παρουσιάστηκαν στον αυτοκινητόδρομο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς αυτοκίνητα αποκλείστηκαν στο δρόμο.

 

Ήπειρος

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου.

Οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν την Πρέβεζα, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, τόσο περιφερειακά της πόλης, όσο και στο κέντρο της. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις. Μάλιστα, ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς στη θέση Τέροβο έπεσε δέντρο. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στις Σέρρες και στα γύρω χωριά, όπου οι κάτοικοι περίμεναν για αρκετές ώρες τα εκχιονιστικά.

Προβλήματα από τα χιόνια παρουσιάστηκαν και στην Πέλλα, καθώς λεωφορείο που μετέφερε 40 επιβάτες αποκλείστηκε στον δρόμο που συνδέει το χιονοδρομικό με την Αλμωπία.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καθώς με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη μετέβη στο σημείο εκχιονιστικό μηχάνημα ώστε να ανοίξει τον δρόμο και να απεγκλωβίσει το λεωφορείο, ενώ στους επιβάτες εστάλησαν 40 κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, με το θερμόμετρο να πέφτει ένα βαθμό υπό του μηδέν στον Χορτιάτη.

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, το έστρωσε σε αρκετές ορεινές περιοχές, δίχως όμως προβλήματα, καθώς επιχειρούν αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.

Χιόνι έπεσε και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι, στη συνέχεια όμως σταμάτησε.

 

Χιόνια και στη Ναυπακτία

 

Βίντεο/Φωτογραφίες: Forecast Weather Greece

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button