ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Στα δύο… ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Ξέσπασε «πόλεμος» για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Με το φάσμα μίας νέας διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ να πλανάται παντού, τα μέλη του κόμματος στον νομό Μαγνησίας βρίσκονται αντιμέτωπα με ποικίλους πολιτικούς προβληματισμούς, βλέποντας ότι το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη για τη νέα μορφή του κόμματος, πυροδοτεί εξελίξεις που ενδεχομένως να αποβούν μοιραίες για την ενότητα που επιχειρείται να επανέλθει στο κόμμα, λίγους μήνες μετά τη διάσπαση που «γέννησε» τη Νέα Αριστερά.

Ενδεικτική του «εμφυλιακού» κλίματος που επικρατεί είναι η δημόσια τοποθέτηση της Ρίτσας Μέμτσα από τη Νέα Ιωνία, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία σε ανάρτησή της στα social media, επιτίθεται κατά των στελεχών που αντέδρασαν και εμμέσως πλην σαφώς κάλεσαν τον κ. Κασσελάκη να δώσει εξηγήσεις.

Αναφερόμενη στους «συντρόφους» της η κ. Μέμτσα τοποθετείται ως εξής: «Ο πρόεδρος εκλέχτηκε από χιλιάδες μέλη και ζήτησε την άποψη των μελών. Η Πολιτική Γραμματεία προσέβαλε σήμερα τα μέλη για τα οποία δήθεν κόπτεται.. Γείωση με την κοινωνία και υπογείωση τακτικισμών, φαιδρότητες που λέγονται για να δικαιολογήσουν το πολιτικό τους status. Μηδέν παραγόμενο έργο. Φοβούνται τις αλλαγές για να μην κριθεί η ανικανότητα κάποιων. CEO λένε και πιστεύουν ότι υποτιμούν τον πρόεδρο, με διάφορα τσιτάτα “τάχα μου” πολιτικού λόγου ,αγκιστρωμένοι στο παρελθόν κι αρνούμενοι να δουν το παρόν κ το μέλλον μιας κοινωνίας που τους έχει ξεπεράσει. Οταν η βάση προσβάλλεται ξερνάει τους επικριτές της. Πάρτε το αλλιώς, στραβά αρμενίζετε και θα πέσετε σε ξέρα…».

Αποστάσεις… από τον Συντονιστή της ΝΕ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζήτησε την άποψη και του νυν Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Από τα λεγόμενα του Γιάννη Κηπουρού είναι σαφές ότι κρατά «αποστάσεις» από την κίνηση Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κηπουρός ανέφερε: «Η πολιτική δικαίωση δεν έχει αξία αν δεν μπορεί να παράξει πολιτικό έργο, εκτός και αν η δικαίωση αποτελεί προσωπική υπόθεση. Τότε όμως δεν μιλάμε για πολιτική.

Προσωπικά είναι υπέρ ενός κόμματος μελών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα αξιολογούνται και τα στελέχη του κόμματος. Αξιολόγηση στη βάση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής στρατηγικής, χωρίς αποκλεισμούς.

Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών, στις θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας.

Όσον αφορά όμως τη φυσιογνωμία του κόμματος και τη στρατηγική οι απαντήσεις δεν μπορούν να είναι ένα «ναι» ή ένα «όχι», αλλά στη βάση ενός δημοκρατικού διαλόγου που είναι αναγκαίος και θα γίνει συντεταγμένα και με προτάσεις ουσιαστικές».

Mε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύεται η συντονίστρια της ΟΜ Ν. Ιωνίας Μαριλένα Κατσιφού, η οποία ερωτηθείσα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε πως «ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να ακούσει τις προτάσεις της βάσης κι αυτό έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης». «Δεν αντιλαμβάνομαι ποιος ενοχλείται από τον εσωκομματικό διάλογο και ποιος τον φοβάται;» αναρωτήθηκε η ίδια.

Η κ. Κατσιφού εκτιμά ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν πρόκειται να πυροδοτήσει το επικείμενο συνέδριο. «Εμείς είμαστε έτοιμοι καθ’ όλα. Κινούμαστε σε ρυθμούς συνεδρίου, είναι όλα προγραμματισμένα και τίποτα δε θα εμποδίσει τη διαδικασία» προβλέπει.

Κόμμα οπαδών και followers

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Σκαλτσής, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, εμφανίζεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ώρες ρίχνουν «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης.

«Είναι προφανές ότι επιχειρείται η δομηθεί ένα κόμμα οπαδών και followers, όπου τα όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Τα όσα διαδραματίζονται είναι πρωτοφανή για το πολιτικό σύστημα, πολλώ δε μάλλον για ένα κόμμα της αριστεράς», πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του με τον τρόπο αλλά και το πολιτικό σκεπτικό της πρότασης Κασσελάκη. «Αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε σίγουρα “χορηγοί” της κυβέρνησης και εμείς και το ΠΑΣΟΚ που επίσης έχει θολό στίγμα», ανέφερε επίσης ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πηγή: taxydromos.gr – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button