ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στέφανος Τραχανάς: Τίμησαν τον σπουδαίο «δάσκαλο» και καταξιωμένο συγγραφέα (vid)

Πολιτισμός

Στέφανος Τραχανάς: Τίμησαν τον σπουδαίο «δάσκαλο» και καταξιωμένο συγγραφέα (vid)

Στον  Στέφανο Τραχανά,  ιδρυτή, και διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (από το 1984 έως το 2013), ιδρυτή των διαδικτυακών Πανεπιστημιακών μαθημάτων του «Mathesis», διδάσκοντα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα, απονεμήθηκε το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου

  • Συγκινητικές στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα της Βικελαίας

Είναι ο Στέφανος Τραχανάς ένας σπουδαίος δάσκαλος ένας καθηγητής εμπνευσμένος, ένας ταλαντούχος συγγραφέας, ένας άνθρωπος με όραμα και προσφορά στον οποίο τα ελληνικά γράμματα όπως και το ελληνικό δημόσιο χρωστάνε πολλά…

Στον Στέφανο Τραχανά, ο δήμος Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά του στον τόπο, απένειμε το βραβείο Ηθικής τάξης.

Ο Βασίλης Λαμπρινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση της υπερκοστολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στην οποία ο κ. Τραχανάς ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου μπλέχτηκε σ’ έναν απίθανο δικαστικό κυκεώνα.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του έργου και της σταδιοδρομίας του τιμώμενου, ο Βασίλης Χαρμανδάρης,  Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας καθώς και του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, ξεσήκωσε το ακροατήριο προκαλώντας συγκίνηση.

Ο ίδιος ο κ. Τραχανάς μέσα από την διήγηση 5 ιστοριών που αφορούσαν στην πορεία της ζωής και της καριέρας του, από το Καβούσι Λασιθίου μέχρι την Αμερική και εν συνεχεία ξανά την Κρήτη, το Πανεπιστήμιο, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις και το «Mathesis», με όλες τις σημαντικές ενδιάμεσες στάσεις, έφτασε σε ένα δίδαγμα σημαντικό για το αύριο της χώρας και των πολιτών.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button