ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σοκ με τους μαθητές που πήγαν στη Ρώμη σχολική εκδρομή και τους διέρρηξαν την ώρα που απολάμβαναν την ιταλική κουζίνα (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Σοκ με τους μαθητές που πήγαν στη Ρώμη σχολική εκδρομή και τους διέρρηξαν την ώρα που απολάμβαναν την ιταλική κουζίνα (vid)

Απολάμβαναν την ιταλική κουζίνα και οι «ποντικοί» τους έκλεβαν – Σοκ με τους μαθητές που πήγαν στη Ρώμη σχολική εκδρομή (vid)

  • Θύματα οι μαθητές και οι συνοδοί τους από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου
  • Μπήκαν τα τουριστικά πούλμαν και αφαίρεσαν χρήματα, τσάντες και ταυτότητες
  • Απολάμβαναν την ιταλική κουζίνα και οι «ποντικοί» τους έκλεβαν
  • Αναστάτωση στη σχολική εκδρομή μετά τη διάρρηξη

Η χαρά διαδέχτηκε τη… απογοήτευση για τους μαθητές της πρώτης τάξης του Δεύτερου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, έπεσαν θύματα κλοπής. Άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία, αρπάζοντας τις τσάντες τους μαζί με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες.

Η σχολική εκδρομή βγήκε ξινή για αρκετούς από τους 80 συνολικά μαθητές που βρέθηκαν στη Ρώμη, μετά από πρόσκληση της ομογένειας. Για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία μίλησε πατέρας μαθητή, όπως και ο Διευθυντής του σχολείου.

Η διάρρηξη σημειώθηκε τη περασμένη Δευτέρα και ενώ οι μαθητές με τους συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης. Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους άφαντες, ενώ η ανησυχία τους ήταν μεγαλύτερη καθώς εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΜΗ ΝΕΟ 1

Η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοδοί είχαν φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων. Η περιπέτεια έλαβε τέλος, με την εκδρομή να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο.

Κάλεσμα στο υπουργείο να καλύψει τα έξοδα των μαθητών, απευθύνει η εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών και μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπάχη.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button