ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σοκαρισμένος «δηλώνει» από τη σύλληψή του ο οδηγός μπετονιέρας που συνελήφθη για κατασκοπία vid)

Ο 40χρονος ακινητοποιήθηκε κατά την έξοδο του από της ασφάλεια της 133 Σμηναρχίας Μάχης και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα που είχαν ειδοποιηθεί. Βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για κατασκοπία

  • Ο 40χρονος αυτοκινητιστής που κατέγραφε και μετέδιδε εικόνες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις
  • Σοκαρισμένος αρνείται τις κατηγορίες
  • Δεν είχε πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Μονάδας, λέει ο συνήγορός του

Μπήκε στην ελεγχόμενη ζώνη του αεροδρομίου Καστελίου για να μεταφέρει μπετόν και μετέδιδε ζωντανά εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ευαίσθητος χώρους της αεροπορικής βάσης της, την ώρα που όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα, βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. 

Ο 40χρονος ακινητοποιήθηκε κατά την έξοδο του από της ασφάλεια της 133 Σμηναρχίας Μάχης και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα που είχαν ειδοποιηθεί. Βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για κατασκοπία. 

Όπως μεταφέρει ο συνήγορος του κ. Γιώργος Στειακάκης, ο 40χρονος αυτοκινητιστής, εμφανίζεται σοκαρισμένος από τη σύλληψη και τη βαρύτητα που αποδίδεται στην πράξη του. Καθώς, όπως δήλωσε και στον Εισαγγελέα, δεν είχε καμία πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο της ασφάλεια της μονάδας, ούτε να χρησιμοποιήσει κακόβουλα το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του. 

Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως οι συγκεκριμένοι χώροι στους οποίους κινήθηκε ανήκουν στην περιοχή απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού. Επιμένοντας στο επιχείρημα πως αν το κίνητρο του θα ήταν η κατασκοπία δεν θα προχωρούσε στη δημόσια ανάρτηση του. Στις προσωπικές σελίδες που διατηρεί ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συνάδελφοι του φιλοξενούνται και άλλες εικόνες από το τις εγκαταστάσεις του υπό κατασκευή νέου αεροδρομίου, με φόντο όμως και άλλους χώρους του στρατιωτικού αεροδρομίου 

Εισαγγελέας και ανακριτής συνεκτιμώντας ωστόσο τόσο την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όσο και την τρέχουσα συγκυρία άσκησαν κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 40χρονου, ο οποίο αναμένεται να απολογηθεί αύριο στη13:00 το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button