ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Σε ποιον δήμο του νομού Τρικάλων άνοιξαν οι αιτήσεις – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Συνεχίζεται με τις αιτήσεις ωφελούμενων καθώς και συνεχίζεται η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών το πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας “Νταντάδες της Γειτονιάς”. Για τον νομό Τρικάλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, το πρόγραμμα όσον αφορά τους ωφελούμενους «τρέχει» για τον δήμο Φαρκαδόνας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν από κάθε περιοχή αρκεί να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες εντός των περιοχών όπου αυτή τη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Το ποσό του “voucher” ανέρχεται στα:

α) 500 € μηνιαίως, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι/οι ενδιαφερόμενες εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι/ες,

β) 300 € μηνιαίως, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι/οι ενδιαφερόμενες εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και εφόσον οι μητέρες που υποβάλλουν αίτηση είναι εγγεγραμμένες ως άνεργες στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α.”

Να σημειωθεί ότι τα άτομα που εργάζονται ήδη μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Μητρώο Επιμελητών εφόσον τους το επιτρέπει το ωράριο εργασίας και πληρούν τα κριτήρια. Επίσης αίτηση μπορούν να κάνουν και οι συνταξιούχοι εφόσον πληρούν τα κριτήρια και ακολουθούν όσα προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για την εργασία των συνταξιούχων.

Πηγή: trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button