ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σε κλίμα συγκίνησης τρισάγιο τιμής και μνήμης στον στρατηγό και δήμαρχο Γ. Ζωζωνάκη

Με άγημα του στρατού και με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκαν τα οστά στου Γ. Ζωζωνάκη από το κοιμητήριο στον Άγιο Τίτο

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες Κυριακή η μεταφορά των οστών του Αντιστρατήγου Ιωάννη Ζωζωνάκη, πρώτου δημάρχου Κρουσώνα, στην τελευταία του κατοικία.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ευγένιο στον ναό του Αγίου Τίτου παρόντος του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Μινώα Βασίλη Κεγκέρογλου, αξιωματικών του στρατού, θεσμικών εκπρόσωπών, της γ.γ. του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, συγγενών και φίλων της οικογένειας Ζωζωνάκη.

Για την προσωπικότητα, το ήθος, το έργο και την δημοκρατικότητα του αντιστρατήγου -πρώην δημάρχου, μίλησαν ο δήμαρχος Μινώα, εκπρόσωπος του Στρατού, ο γιατρός του αείμνηστου αντιστράτηγου, η κόρη του Μαρία Ζωζωνάκη και έκλεισε ο αρχιεπίσκοπος.

Τα οστά έφτασαν από το κοιμητήριο Ηρακλείου στον Άγιο Τίτο σε ειδική συσκευασία με την Ελληνική σημαία συνοδευόμενα από Άγημα του Στρατού. Στη συνέχεια μετά το Τρισάγιο με πομπή μεταφέρθηκαν στο κοιμητήριο των Αποστόλων Πεδιάδος όπου εναποτέθηκαν  στον οικογενειακό τάφο, όπου βρίσκονται τα οστά του οπλαρχηγού Κρήτης Βασιλείου Καρουζάκη, συγγενή της οικογένειας.

Σε κλίμα συγκίνησης τρισάγιο τιμής και μνήμης στον Στρατηγό και Δήμαρχο Γ. Ζωζωνάκη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button