Διεθνής επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οκλαχόμα – Δύο νεκροί από ανεμοστρόβιλους

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν περιοχές της Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών το Σάββατο 27/04, κατά τη διάρκεια ενός έντονου καιρικού φαινομένου που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Το αστυνομικό τμήμα του Χόλντενβιλ επιβεβαίωσε τους θανάτους, σημειώνοντας ότι ένα βρέφος είναι μεταξύ των νεκρών.

Επιπλέον, τουλάχιστον 14 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ η Task Force της πόλης αναπτύχθηκε το πρωί της Κυριακής για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Τo Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Οκλαχόμα δήλωσε ότι η πολιτεία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με 33.000 να παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Οκλαχόμα και επιπλέον 67.000 στο Τέξας.

«Μείνετε σπίτι και μην έρχεστε να κοιτάξετε», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη.

Ένα νοσοκομείο υπέστη ζημιές, σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Οκλαχόμα, ενώ κλειστός παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Interstate 35 στα σύνορα με το Τέξας «λόγω αναποδογυρισμένων οχημάτων».

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πολλά ισοπεδωμένα κτήρια και στέγες σπιτιών.

Η ζημιά από τον ανεμοστρόβιλο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο Λίνκολν της Νεμπράσκα.

Τουλάχιστον 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), κυρίως γύρω από την πόλη Όμαχα στη Νεμπράσκα και κοντά στην Άιοβα.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής της Ομάχα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button