Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας κατά του νέου ποινικού κώδικα (ΦΩΤΟ)

 

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο ποινικό κώδικα.

 

Σημειώνεται οτι μετά από μία διήμερη πολύωρη συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής.

 

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

 

Στο σχέδιο νόμου για αυστηροποίηση των ποινών περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν θέματα αυξημένου εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικολογική καταστροφή μέσω των εμπρησμών, η ενδοοικογενειακή βία, η προστασία αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων

 

Οι διαδηλωτες απο την πλευρά τους καταγγέλλουν τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα που αυστηροποιεί σε μεγάλο βαθμό ποινές και υποστηρίζουν ότι στην ουσία αποσκοπεί στον εκφοβισμό, στην καταστολή και τον κοινωνικό έλεγχο συγκεκριμένων, περιθωριοποιημένων αγωνιζόμενων και μη προνομιούχων ατόμων.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ’ όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια “ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα… “

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button