ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σε απόγνωση οι οικοδόμοι: Δίνουν «μάχη» για να πάρουν μία αξιοπρεπή σύνταξη (vid)

Σε απόγνωση οι οικοδόμοι: Δίνουν «μάχη» για να πάρουν μία αξιοπρεπή σύνταξη (vid)

Εγκλωβισμένοι σε μια πραγματικότητα που δεν τους αφήνει καν να σκεφτούν ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους μετά από δεκαετίες εργασίας, θα πάρουν σύνταξη, είναι οικοδόμοι και στην Κρήτη που λόγω της ανασφάλιστης εργασίας εξακολουθούν μέχρι και τα 70 τους χρόνια να εργάζονται σε οικοδομές

Φτάνουν τα 65 και 70 τους χρόνια και όμως η σύνταξη είναι ακόμη πολύ μακριά. Πλήθος οικοδόμων και στην Κρήτη υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αλλά και του φόβου να μην έχουν δουλειά, επί χρόνια ανέχονταν τη μαύρη εργασία… Και τώρα που η ώρα της σύνταξης θα έπρεπε να πλησιάζει ή θα έπρεπε χρόνια πριν να έχει έρθει… Οι ίδιοι εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω σε σκαλωσιές.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου, ακόμη και μετά την ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας στο χώρο της οικοδομής που έχει ζωηρέψει τα τελευταία χρόνια μετά την οικονομική κρίση, η συνήθεια της μαύρης εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι, που μοιάζει αδύνατο να αντιμετωπιστεί, όσο η πολιτεία διατηρεί αποδυναμωμένους έως ανύπαρκτους τους μηχανισμούς ελέγχου.

Η εργασία μέχρι τα 65, 68 ή και 70 έτη στην οικοδομή, όπως υποστηρίζουν, αυξάνει και τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους  χώρους εργασίας.

Κι όσο πλήθος οικοδόμων αναγκάζεται να υπομένει αυτή την πραγματικότητα, στον κρατικό κουμπαρά από το 1984 έχουν συγκεντρωθεί όπως λένε, 247 εκατομμύρια από τα υπέρ αγνώστων οικοδομικά ένσημα που παραδοσιακά δίδονταν για όσους ήθελαν μερικά ακόμη για να συμπληρώσουν για τη σύνταξή τους και ενώ είχαν συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Με το αίτημα αυτά να διατεθούν και να ενισχυθεί ο μηχανισμός ελέγχου στους χώρους εργασίας, αύριο στο Ηράκλειο το Σωματείο Οικοδόμων έχει καλέσει σε παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button