ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ανεβαίνουν οι δείκτες στον Κρητικό πληθυσμό – Ένα στα δύο άτομα που πάσχουν δεν το γνωρίζουν (vid)

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ανεβαίνουν οι δείκτες στον Κρητικό πληθυσμό – Ένα στα δύο άτομα που πάσχουν δεν το γνωρίζουν (vid)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαβήτη, έλαβε χώρα στο Ηράκλειο εκδήλωση, όπου οι ειδικοί με σύμμαχο την ενημέρωση επιχειρούν να ευαισθητοποίησουν τους πολίτες, αλλά και να εξαλείψουν ταμπού, που ενδεχομένως υπάρχουν, γύρω από την χρόνια ασθένεια

Αυξημένα είναι τα κρούσματα διαβήτη και σε επίπεδο Κρήτης. Με δεδομένο ότι 1 στα 2 άτομα που πάσχουν από την ασθένεια δε το γνωρίζουν, η ιατρική κοινότητα υπογραμμίζει πως ακρογωνιαίος λίθος αποτελεί η πρόληψη, αλλά και η ορθή ενημέρωση του κοινού. Γι’ αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έλαβε χώρα στο Ηράκλειο εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των Κρητικών.

Μετρήσεις τριχοειδικού αίματος, λήψη αρτηριακής πίεσης, συμπλήρωση ερωτηματολογίων αλλά και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, με αποδέκτες όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι ειδικοί επιχειρούν να εξαλείψουν ταμπού, που ενδεχομένως υπάρχουν, γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ενημερώνοντας το κοινό για αυτή τη χρόνια ασθένεια.

Ένας ασθενής με διαβήτη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη ζωή ενός ανθρώπου χωρίς διαβήτη εξηγεί η ιατρική κοινότητα, επισημαίνοντας πως ένας υγιεινός τρόπος ζωής, η άσκηση, η μη κατανάλωση αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη και την 7η ΥΠΕ.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button