ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 33χρονο Μανώλη – Έρευνες της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση του ατόμου που προμήθευσε τις φωτοβολίδες (vid)

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ληγμένες εκρηκτικές ύλες, αναφέρονται αστυνομικοί, λιμενικοί και ψαράδες

Τον άνθρωπο που προμήθευσε τις φωτοβολίδες στους τρεις φίλους στον Άγιο Νικόλαο αναζητά η ΕΛΑΣ, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν ληγμένη η ναυτική φωτοβολίδα σήματος κινδύνου καπνού, η οποία έσκασε πάνω στον 33χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του, περιστατικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν οι τρεις φίλοι διασκέδαζαν σε πεζόδρομο, πυροδοτώντας φωτοβολίδες. Ο 33χρονος θέλησε να πυροδοτήσει μια ακόμη, η οποία έσκασε στην κοιλιά του, με τον ίδιο να μεταφέρεται άμεσα στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Συγγενείς και φίλοι του λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μανόλη Κριτσωτάκη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του εκλιπόντος ζει για δεύτερη φορά το ίδιο δράμα να αποχαιρετά ένα παιδί της αφού στο παρελθόν είχε πεθάνει η αδελφή του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Οι δύο φίλοι του αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δικάσιμο των αυτόφωρων αδικημάτων τους.

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ληγμένες εκρηκτικές ύλες αναφέρονται αστυνομικοί, λιμενικοί και ψαράδες.

Όπως υποστηρίζουν, απαγορεύεται η ρίψη στη στεριά ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ θα είναι εντατικοί. Πέρα βέβαια από τα πρόστιμα, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Δείτε το βίντεο:

Θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό

 

Η Κρήτη θρηνεί για τον τραγικό χαμό του 33χρονου Μανόλη Κριτσωτάκη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα που φέρεται να κρατούσε ο ίδιος, κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, – όπως όλα δείχνουν – στην προσπάθειά του να “ενεργοποιήσει” την μοιραία φωτοβολίδα η οποία δεν “άναβε”. 
Ο 33χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα βαρύτατα τραύματα που υπέστη. Ωστόσο, η ζημιά που είχε ήδη γίνει στα ζωτικά όργανα του 33χρονου, ήταν πολύ σοβαρή.. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λίγες ώρες αργότερα ο 33χρονος άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του. 
Ο εισαγγελέας Λασιθίου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, ενώ οι δύο φίλοι του 33χρονου που ήταν μαζί του και οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ναυτικές φωτοβολίδες, συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και αθυρμάτων. Εντούτοις, αφέθηκαν ελεύθεροι και πλέον οι έρευνες των Αρχών ουσιαστικά κινούνται προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης του ατόμου που προμήθευσε τις φωτοβολίδες, μια εκ των οποίων έμελλε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του άτυχου επιχειρηματία.
Σημειώνεται ότι η μοιραία φωτοβολίδα δεν αποκλείεται να ήταν ληγμένη καθώς μεταξύ των φωτοβολίδων που βρέθηκαν στην κατοχή φίλων του εκλιπόντα αμέσως μετά το συμβάν κάποιες είχαν λήξει. Εντούτοις, τις ναυτικές φωτοβολίδες είναι εύκολο να τις προμηθευτεί κανείς από καταστήματα με είδη αλιείας, ωστόσο, είναι απαραίτητη η επίδειξη άδειας αλιευτικού σκάφους καθώς αυτές χρησιμοποιούνται στη θάλασσα για να δηλώσουν κίνδυνο. 
Πλέον η Υ. Ασφαλείας Αγίου Νικολάου αναζητά τον τρόπο και το πρόσωπο που προμήθευσε τις φωτοβολίδες στους τρεις φίλους: Διερευνάται δηλαδή εάν οι φωτοβολίδες αγοράστηκαν από κάποιο κατάστημα, αν τηρήθηκε ο νόμος από πλευράς του πωλητή δηλαδή παρέλαβε αντίγραφο αδείας σκάφους ή εάν κάποιος ψαράς ή κάτοχος σκάφους προμήθευσε τις φωτοβολίδες, μια παρτίδα εκ των οποίων είχε λήξει.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι φίλοι του 33χρονου υποστήριξαν ότι προμηθεύτηκαν τις φωτοβολίδες από κάποιον κάτοχο σκάφους χωρίς, πάντως, να τον υποδείξουν.
Στο μεταξύ, η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου παραμένει “μουδιασμένη” στο άκουσμα της είδησης του ιδιαίτερα αγαπητού στους συντοπίτες του αδικοχαμένου άνδρα. Σήμερα Τετάρτη, συγγενείς και φίλοι του Μανόλη Κριτσωτάκη θα αποχαιρετήσουν για στερνή φορά τον αγαπημένο τους άνθρωπο. Η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου επιχειρηματία, θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας, στον Άγιο Νικόλαο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο παιδί που χάνει η οικογένεια Κριτσωτάκη, καθώς κατά πληροφορίες, ο εκλιπών είχε μια αδερφούλα η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Στο μεταξύ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια για το αν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημέρευε ή όχι την περασμένη Κυριακή, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «δεν εφημέρευε το Νοσοκομείο αλλά άκουσε το περιστατικό από το σπίτι του κι όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο, ήταν ήδη εκεί ο χειρουργός στη θέση του. Μαζί με τον αναισθησιολόγο».
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης ανέφερε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ότι «αυτό που είπε ο υπουργός Yγείας δεν είναι αλήθεια. Εφημερεύουμε κάθε μέρα. Το Νοσοκομείο την Κυριακή εφημέρευε αλλα εφημέρευε χωρίς την ειδικότητα του γενικού χειρουργού».
Όπως μετέδωσε εξάλλου η ΚΡΗΤΗ TV, και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, ένας αναισθησιολόγος που δεν εφημέρευε κλήθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και βρέθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για επείγον χειρουργείο. Όπως ακριβώς συνέβη και στα τέλη του Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Ιεράπετρας για τον βαριά, τραυματισμένο 17χρονο σε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος επίσης που τελικά δε τα κατάφερε…
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτό που είπε ο υπουργός υγείας, αφού το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύει κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο (όπως φαίνεται και από το σχετικό χάρτη στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ), και την Κυριακή 17/3 το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημέρευε.
Λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημερεύει με κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και αυτό συνέβη την Κυριακή 17/3 που ενώ το νοσοκομείο εφημέρευε και εφημέρευαν οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες και τμήματα του νοσοκομείου, δεν εφημέρευε η γενική χειρουργική (…) αφού από το Δεκέμβριο του 2023 έχει μειωθεί η δύναμη των χειρουργών λόγω της παραίτησης ενός μόνιμου ιατρού.
Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής χωρίς να εφημερεύει είχε δηλώσει εθελοντικά τη διαθεσιμότητα του σε περίπτωση εξαιρετικά επείγοντος περιστατικού και έτσι το βράδυ της Κυριακής ειδοποιήθηκε, προσήλθε εγκαίρως και προσπάθησε να σώσει τη ζωή του άτυχου συμπολίτη μας.
(…)
Είναι δυνατόν ο υπουργός υγείας να μη γνωρίζει ποια νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε μέρα και να λέει δημόσια τέτοιες ανακρίβειες;».

Συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό του 33χρονου 

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανώλη Κριτσωτάκη, ο οποίος έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή, εξέφρασε ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης που ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο, ενός νέου ανθρώπου που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, βυθίζοντας τους οικείους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Αγίου Νικολάου, σε πένθος.
Ο Μανώλης Κριτσωτάκης, ήταν αγαπητός στην τοπική κοινωνία, του οποίου ο θάνατος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του αλλά και στους συνεργάτες του. Φίλοι, οικείοι, συμπολίτες πενθούν μαζί με την οικογένεια του ζητώντας την ευαισθητοποίηση συνολικά της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην συμβεί ξανά, ανάλογο γεγονός. Ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθιά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η “Συνεργασία Δημοτών” και ο επικεφαλής της Θωμάς Χαριτάκης. «Δυστυχώς, λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του καρναβαλιού στην πόλη μας, η είδηση για τον απροσδόκητο και τόσο άδικο χαμό του Μανόλημετέτρεψε μια ημέρα χαράς και διασκέδασης σε ημέρα θλίψης και θρήνου για ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και ευχόμαστε τέτοια θλιβερά γεγονότα να μην ξαναζήσει καμία οικογένεια».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button