ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φόνος Καλαντζάκη: Σήμερα η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του καρδιολόγου

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου – Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη

Σήμερα ξεκινά η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στο Λασίθι. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) θα καθίσουν η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της (αμφότεροι βουλγαρικής υπηκοότητας), οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο 41χρονος είχε κηρυχθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης “εκτελείται” εν ψυχρώ από τον 41χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button