Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος – Πυθαγόρειος Ακαδημία: Η σύγχρονη ιατρική συναντά την πυθαγόρεια φιλοσοφία

Η σύγχρονη ιατρική συναντά την Πυθαγόρειο φιλοσοφία στην βάση της θεωρίας καλύτερα ‘”το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”.

Μέχρι σήμερα, η Πυθαγόρειος Αυτογνωσία εφαρμόζεται στα προγράμματα υγειών πολιτών, φαινομενικά υγειών ασθενών, διαφόρων ομάδων, στην Πυθαγόρειο Ακαδημία που εδρεύει στο Καρλόβασι της Σάμου.

Τα προγράμματα έχουν παρακολουθήσει ομάδες από την τοπική κοινωνία του Καρλοβάσου ενώ πολλοί από αυτούς δηλώνουν στην κάμερα της ΕΡΤ, ότι έμαθαν να διαχειρίζονται το στρες, έχουν ορατά οφέλη στην υγεία τους και γενικότερα νιώθουν πολύ καλύτερα παρακολουθώντας τα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται στην Πυθαγόρειο Ακαδημία.

Η Πυθαγόρειος Αυτογνωσία σχετίζεται με την τεχνική διαχείρισης του στρες, που πλέον στις ημέρες μας είναι αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τις επιζήμιες επιδράσεις της αναποτελεσματικής διαχείρισης του. Το παρατεταμένο και χρόνιο στρες είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως εκτιμά η σύγχρονη έρευνα, σχετίζεται σήμερα με το 50% περίπου των προβλημάτων υγείας των ανθρώπων. Όταν ο πληθυσμός έχει στρες, τότε ακόμη και τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας καταλήγουν να έχουν μικρή αποτελεσματικότητα. Πρόκειται, για μία καινοτόμο επιστημονική και ολιστική προσέγγιση γνωσιακής αναδόμησης για την αποτελεσματική διαχείριση του στρες και την συνολική ευεξία των ατόμων. Αναπτύχθηκε, συνδυάζοντας την σύγχρονη ιατρική έρευνα και τις αρχές της πυθαγόρειας φιλοσοφίας επικαιροποιώντας και προσαρμόζοντας αυτές στην σύγχρονη εποχή. Η ανάπτυξη της έγινε μέσα από την διεξαγωγή συστηματικής έρευνας με τα πλέον αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και πρωτόκολλα, και συνεχίζεται εδώ και 12 χρόνια.

“Η τεχνική βοηθάει το ίδιο το άτομο να εκτιμήσει, να ανταμείψει ή να επικρίνει τις πράξεις του ανεξάρτητα από τις τοξικές συνέπειες του στρεσογόνου γεγονότος και του αρνητικού συναισθήματος που αλλοιώνουν τη σκέψη και τις επιλογές. Δίνει στο άτομο την δυνατότητα να μπορέσει να σπάσει τον φαύλο αυτό κύκλο ή να προλάβει την εκδήλωση των επιβλαβών συνεπειών του στρες, με τρόπο εύκολο, άμεσο και απολύτως πρακτικό, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο μέσα στην ημέρα. Όλα αυτά το άτομο τα επιτυγχάνει μέσα από την εκπαίδευσή του σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές αποκτώντας το ίδιο τον έλεγχο των επιλογών του”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι επιστημονικά υπεύθυνοι καθηγητές Χρούσος Γεώργιος και Χριστίνα Δαρβίρη.

Μερικά από τα οφέλη που έχουν αναδειχθεί από την τακτική εξάσκηση της τεχνικής περιλαμβάνουν:

-Έλεγχο και μείωση στρες/άγχους/αρνητικών συναισθημάτων/ ενοχών.

-Βελτίωση γνωστικών λειτουργιών (μνήμη, συγκέντρωση, προσοχή αντίληψη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών κ.λπ.)

Η εκμάθηση της τεχνικής μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμούς από όλους όσοι επιθυμούν να προστατεύσουν ή να βελτιώσουν την υγεία τους και να μάθουν να διαχειρίζονται το στρες τους εύκολα και αποτελεσματικά και να αναπτύξουν και να διατηρήσουν υγιεινές συμπεριφορές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button