Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Με το δεξί άρχισε και φέτος η τουριστική σεζόν

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν, με τις προκρατήσεις να κυμαίνονται αυξημένες κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Γιώργο Χατζηδημητρίου, η πρώτη πτήση τσάρτερ έφτασε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, από την Ολλανδία και η επόμενη στις έρθει στις 20. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση, ενώ οι πρώτοι Σκανδιναβοί τουρίστες αναμένονται στις 29 Απριλίου. Αμέσως μετά θα είναι πλέον καθημερινές οι πτήσεις.

Ωστόσο, διαφαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αφού η ζήτηση είναι αυξημένη φέτος, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερα τσάρτερ ούτε και κλίνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. «Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου» δήλωσε ο κ. Χατζηδημητρίου, τονίζοντας ότι η συντονισμένη προσπάθεια των εμπλεκομένων για προώθηση του τουριστικού προϊόντος απέφερε καρπούς, ενώ δήλωσε ότι ο στόχος φέτος για το νησί είναι να ξεπεράσει η Σάμος τις περίπου 150.000 αφίξεις του 2019. Επίσης, είπε ότι η αύξηση των τούρκων επισκεπτών θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την φιλοξενία των τουριστών στο νησί, κυρίως τους μήνες μεγάλης κίνησης, τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Εστίασε ακόμη μια φορά στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων μονάδων και καταλυμάτων. Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες από όλους και όχι μόνο από τους ξενοδόχους. Οι εμπορικοί σύλλογοι καθώς και αυτοί της εστίασης θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να δουν πως θα λειτουργήσουν για το καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών από την Ευρώπη και την Τουρκία που αναμένονται στο νησί τους επόμενους μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button