Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης

Με στόχο την ανάδειξη της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης από την Eurobank στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας για το δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον νομό Έβρου στην οποία συμμετέχει η Be-Live με το έργο της.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της Be-Live αλλά και να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Για τα εξαιρετικά αποτελέσματα μετά από 2 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια» στην Σάμο μίλησε ο κ. Κελάρης ο οποίος ενημέρωσε ότι ήδη περισσότερα από 300 ζευγάρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ έχουν γεννηθεί, συνολικά, 15 μωρά με εξωσωματική γονιμοποίηση, για τα οποία η Τράπεζα, μέσω του Προγράμματος, κάλυψε όλο το φάσμα των δαπανών μέχρι τον τοκετό.

Mάλιστα τόνισε ότι τα 5 από αυτά τα μωρά γεννήθηκαν στην Σάμο ενώ άλλες πέντε γυναίκες στο νησί είναι έγκυες μέσω του προγράμματος. «Στην Be-Live προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο απόκτησης παιδιού, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί. Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας, το Σωματείο μας μπορεί να παρουσιάσει αποτελέσματα που ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες και δικαιώνουν τις δεσμεύσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χηνιάδης συμπλήρωσε: «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους χορηγούς μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Eurobank που τα τελευταία χρόνια εκτιμά το έργο μας και στηρίζει την ευαισθητοποίηση του Σωματείου μας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στα μέσα αλλά και στην απαραίτητη πληροφόρηση είναι δύσκολη και ελλιπής. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και κίνητρα σε οικογένειες από όλες τις περιοχές της χώρας ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας».

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Συμπληρώνοντας δύο χρόνια δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, η θερμή ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών επιβεβαιώνει τις βασικές αρχές της Πρωτοβουλίας μας, γεγονός που μας δίνει χαρά και μας εμπνέει ακόμα περισσότερο. Μένουμε πιστοί στο στόχο μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και διερευνούμε συνεχώς νέους τρόπους για να τους προσφέρουμε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν».

Στο Πρόγραμμα Μπροστά για την οικογένεια περιλαμβάνονται, επίσης, η συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της οποίας έχουν χορηγηθεί έως σήμερα περισσότερα από 600 βρεφικά πακέτα που καλύπτουν ανάγκες του μωρού για ένα έτος, και με το Σωματείο Μαζί για το Παιδί, που έχει υλοποιήσει 15 δια ζώσης και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, για καίρια ζητήματα όπως η ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, ο σχολικός εκφοβισμός, τα όρια των παιδιών μέσα στην οικογένεια κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button