Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά στην Κρήτη της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά της  έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη.

Σε επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ελισσαίος Μαυρατζιώτης, επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς τον στρατηγικό γεωγραφικό ρόλο της Σάμου καθώς βρίσκεται στο κέντρο ανάμεσα στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο  που βοηθά την Πυροσβεστική Υπηρεσία  για άμεσες επεμβάσεις αλλά και δράσεις επιτήρησης και ζητά να ανακληθεί η απόφαση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι Υπουργοί,

H Σάμος είναι ένα νησί που έχει πληγεί διαχρονικά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι πληγές από τις φωτιές αυτές είναι ακόμη και σήμερα ορατές. Σε αυτές προστέθηκε και ο φονικός και καταστροφικός σεισμός του 2020. Για το λόγο αυτό,  η ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα πρόληψης, αποτροπής και άμεσης επέμβασης είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Φαντάζεστε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν μόλις σήμερα ενημερώθηκα ανεπίσημα ότι συζητείται τροπολογία  βάσει της οποίας μεταφέρεται  η  έδρα του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη. Μια υπηρεσία που στεγάζουμε όλα αυτά τα χρόνια στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Καταλαβαίνετε ότι αυτή η απόφαση προκαλεί σε όλους μας ιδιαίτερα ανησυχία καθώς δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια αφού αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της κεντρικής υπηρεσίας της Σάμου και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στα πολύτιμα επιχειρησιακά κλιμάκια των υπόλοιπων νησιών του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Εκφράζουμε λοιπόν, την κάθετη αντίθεσή  μας σε κάθε κίνηση που θα οδηγήσει τη μεταφορά της έδρας στην Κρήτη που θα έχει ως αποτέλεσμα  τη  μείωση της επιχειρησιακής δυνατότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του δάσους, και ζητούμε άμεση ενημέρωση.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε τον στρατηγικό γεωγραφικό ρόλο της Σάμου καθώς βρίσκεται στο κέντρο ανάμεσα στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο  που βοηθά την Πυροσβεστική Υπηρεσία  για άμεσες επεμβάσεις αλλά και δράσεις επιτήρησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε διάλογο και ζητούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας.

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η δημοτική παράταξη “ΑΝΑΣΑ” με επικεφαλής τον Γιώργο Στάντζο, ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης της μεταφοράς της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη.

Διευκρινήσεις σχετικά με την μετακίνηση της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το Βόρειο-Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, από τη Σάμο στην Κρήτη, έδωσε ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Την άμεση αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου προκάλεσε η απόφαση που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

Το συντονιστικό Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  του Πυροσβεστικού Σώματος,  κρίσιμη και κομβική Υπηρεσία στελεχωμένη από ανώτερους αξιωματικούς και διοικητή ανώτατο Αξιωματικό της Πυροσβεστικής στεγάζεται από ετών στο κεντρικό κτίριο της Αντιπεριφέρειας Σάμου, και έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών  στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Φυσικά η Σάμος επιλέχθηκε ως έδρα του συντονιστικού αυτού οργάνου  λόγω της ειδικής γεωμορφολογικής της θέσης στο κέντρο του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Τώρα η Κυβέρνηση παρακάμπτει τους λόγους της επιλογής της Σάμου και εν μια νυκτί  μεταφέρει την κομβική αυτή και κρίσιμη Υπηρεσία στην Κρήτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button