ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σάκης Τανιμανίδης: Το άγνωστο “Survivor” με την εφορία – Ο παρουσιαστής-influencer που πιάστηκε στην “τσιμπίδα” της ΑΑΔΕ;

Δεν «επιβίωσε» από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ ο Σάκης Τανιμανίδης, καθώς φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα να πιάστηκε να φοροδιαφεύγει

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας φαίνεται πως πιάστηκε ο παρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης, καθώς ο συγκεκριμένος influencer φέρεται να φοροδιέφευγε συστηματικά, καθώς δεν δήλωνε τα μεγάλα ποσά που λαμβάνουν από εταιρείες για πώληση ή προώθηση προϊόντων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, πρόκειται για φοροδιαφυγή χιλιάδων ευρώ, καθώς δεν εντοπίστηκαν παραστατικά, τα λεγόμενα τιμολόγια. Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω influencer έχει πολλά χρόνια καριέρας στην τηλεόραση, ενώ οι Αρχές θα ανατρέξουν σε στοιχεία ακόμα και πριν από το 2020.

Η εφημερίδα «Espresso» είναι αυτή που στο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου (04/11) κατονομάζει τον Σάκη Τανιμανίδη ως τον influencer που πιάστηκε να φοροδιαφεύγει.

Σημειώνεται πως η υπόθεση ήρθε φως την Τετάρτη (01/11), όταν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής αποκάλυψε ότι «είχαμε περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης, δηλαδή συμφώνησε με το αποτέλεσμα», ενώ προσέθεσε πως «δεν είναι λίγοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν». Επίσης, ο Γιώργος Πιτσιλής πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους ακολούθους έχει ο καθένας. Αυτό για εμάς είναι μία πληροφορία, η οποία μάς βοηθά να κάνουμε – αυτό που λέμε – έμμεση τεχνική ελέγχου».

Ποιες οι αμοιβές των influencers

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι influencers λαμβάνουν αμοιβές ανάλογα με τους ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι εξής:

Έως 100.000 ακόλουθοι: 400 ευρώ ανά δημοσίευση

Από 100.000 έως 500.000 ακόλουθοι: 1.000 έως 5.000 ευρώ ανά δημοσίευση

Από 500.000 έως 1.000.000 ακόλουθοι: 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ ανά δημοσίευση

Πάνω από 1.000.000 ακόλουθοι: 10.000 ευρώ και πάνω ευρώ ανά δημοσίευση.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button