Διεθνής επικαιρότητα

Ρωσία: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» – Αφορμή τα στρατιωτικά γυμνάσια της συμμαχίας

Για σχέδια δημιουργίας ενός νέου «ψυχρού πολέμου» κατηγορεί το Κρεμλίνο την Βορειοατλαντική Συμμαχία με αφορμή τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤΟ με την συμμετοχή τουλάχιστον 90 χιλιάδων στρατιωτών.

Η κλίμακα των γυμνασίων του ΝΑΤΟ Steadfast Defender 2024 αποτελεί ένδειξη μιας “αμετάκλητης επιστροφής” της συμμαχίας σε σχέδια του Ψυχρού Πολέμου, σχολίασε σε δηλώσεις του ο Ρώσος ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρουσκό στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Τα γυμνάσια αυτά είναι άλλο ένα στοιχείο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Γκρουσκό στο RIA για να συνεχίσει:

«Γυμνάσια τέτοιας κλίμακας αποτελούν ένδειξη της τελικής και αμετάκλητης επιστροφής του ΝΑΤΟ σε σχέδια του Ψυχρού Πολέμου, όταν η διαδικασία, οι πόροι και οι υποδομές στρατιωτικού σχεδιασμού προετοιμάζονται για αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

Πριν από τρεις ημέρες το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τα μεγαλύτερης κλίμακας γυμνάσια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με την εμπλοκή περίπου 90.000 στρατιωτών όπου στρατιώτες των ΗΠΑ θα προβάρουν το πώς θα μπορέσουν να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση με έναν “σχεδόν ισότιμο” αντίπαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν κατονόμασε τη Ρωσία στην ανακοίνωσή του ωστόσο το ανώτατο στρατηγικό έγγραφό του ταυτοποιεί τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή στην ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button