ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ρέθυμνο: Χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο – Ο αγώνας των εκπαιδευτικών να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών (vid)

ακρόαση άρθρου

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο – Ο αγώνας των εκπαιδευτικών να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών (vid)

Χωρίς ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό βρίσκεται το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου, τη στιγμή που η σχολική χρονιά βαδίζει προς το τέλος της

  • Η διευθύντρια εκτελεί χρέη ψυχολόγου
  • 60 μαθητές στο ειδικό σχολείο χωρίς την καθοδήγηση ψυχολόγου

Αδιανόητες ελλείψεις στην ειδική αγωγή. Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου, με 60 μαθητές από 12 έως 21 ετών, λειτουργεί χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς εξειδικευμένη καθοδήγηση στην διαχείριση των κρίσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός, που προσελήφθησαν αρχικά, βρίσκονταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάνοντας άμεση χρήση των αδειών που δικαιούνται και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το σχολείο να μείνει ορφανό από 2 νευραλγικές θέσεις. Η διευθύντρια του σχολείου, όντας κι η ίδια ψυχολόγος, αναγκάζεται να αναλαμβάνει περιστατικά, αφήνοντας πίσω το φόρτο των διοικητικών της καθηκόντων.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου, στεγάζεται εδώ και 4 χρόνια σε νέο χώρο, με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, και την πολιτεία να τους ενημερώνει πως οι θέσεις ψυχολόγων έχουν απορροφηθεί από τη γενική αγωγή, εντείνοντας διαρκώς την αγωνία τους.

Στις 10 Απριλίου επιστρέφει στα καθήκοντα της η ψυχολόγος, ενώ μέχρι τότε θα επισκεφθεί 2 φορές το σχολείο συνάδελφος της από το ειδικό επαγγελματικό εργαστήριο για συγκεκριμένα περιστατικά. Ταυτόχρονα, κάθε Δευτέρα θα πηγαίνει στο χώρο κοινωνική λειτουργός από άλλο σχολείο, πρόγραμμα που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες ενός ειδικού σχολείου, με την ελπίδα τη νέα σχολική χρονιά να μπορέσουν οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ να έχουν την εκπαίδευση και τη στήριξη που τους αξίζει.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button