ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Πώς θα κινηθεί ο καιρός στη Μαγνησία – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

«Άρωμα» χειμώνα θα έχει η τρέχουσα εβδομάδα, ιδίως στο κλείσιμό της, με κρύο, που λόγω των βορείων ανέμων θα υπάρξει… μονοψήφιος αριθμός μέγιστης θερμοκρασίας.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το διήμερο θα είναι περίπου το ίδιο με τις προηγούμενες δύο μέρες με ηλιοφάνεια, αλλά αλλάζει το σύστημα του αέρα και θα έχουμε ασθενείς έως μέτριους ανέμους.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει η θερμοκρασία σήμερα η μέγιστη τιμή στην πόλη του Βόλου θα είναι 12 °C και αύριο Πέμπτη 13 ίσως και 14 °C και οι χαμηλές ανεβαίνουν κατά δύο μονάδες περίπου.

Άφιξη χαμηλού και πολύ ψυχρών αερίων μαζών

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, από μεθαύριο Παρασκευή από τα Βορειοδυτικά στη Θεσσαλία θα έχουμε άφιξη ενός χαμηλού και πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Σκανδιναβία, γεγονός που ήδη από την Πέμπτη θα φέρει χιονοπτώσεις στα Δυτικά Βαλκάνια και σιγά – σιγά θα κατέβει στη χώρα μας.

Την Παρασκευή το πρωί στη Μαγνησία θα υπάρχουν αραιές συννεφιές και ηλιοφάνεια, προς το μεσημέρι οι συννεφιές θα πυκνώσουν, οι βοριάδες θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ πιο ανοιχτά – 5-6 μποφόρ κοντά στα παράλια – η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, αλλά το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 °C και από το απόγευμα θα πέσουν βροχές στα πεδινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής που κατά διαστήματα θα σημειωθούν βροχές, θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά με καλή χιονόστρωση στις κορυφές και σε υψόμετρο 600-700 μ. στο Πήλιο και στην Όθρυ.

Το Σαββατοκύριακο

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας το Σάββατο θα είναι 6-7 °C, το πρωί της Κυριακής θα πέσει 3-4 °C ακόμη και μέσα στον Βόλο και παρόλο που από το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα αρχίζουν να εξασθενούν, οι βοριάδες παραμένουν και το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 8-9 °C.

Με τις ίδιες συνθήκες, κρύο και κάποια λίγα φαινόμενα, ξεκινάει και η Δευτέρα, ενώ τα φαινόμενα σιγά – σιγά εξασθενούν. Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά, αρχίζει και ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα επανέλθει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών 14-16 °C.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση των μετεωρολόγων για τα Χριστούγεννα είναι ότι ο καιρός θα είναι ήπιος, αλλά όχι τόσο ζεστός, όπως προβλέπουν κάποια μέσα, αλλά με θερμοκρασίες 14-16 °C.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button