ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» και 142 «όχι»

Προϋπολογισμός 2024: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με ψήφους υπέρ – 249 «ναι» στις αμυντικές δαπάνες – Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την έγκριση από το σώμα της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024

Με την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, του υπουργού οικονομικών και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/12) η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο, λίγο μετά τις 20:00, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με 158 «ναι». Από την άλλη, τα «όχι» ήταν 142, καθώς ουδείς εκ των βουλευτών επέλεξε να δηλώσει «παρών».

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων με πρόσθετα μέτρα στήριξης 2.5 δισ. ευρώ, καθώς και σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Έχει αξία ν’ αναφερθεί πως με 249 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Άμυνας.

Οι ομιλίες, που προηγήθηκαν της διαδικασίας ψήφισης, πραγματοποιήθηκαν με την αντίστροφη σειρά της δύναμης των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button