Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Προγραμματική σύμβαση Δήμου Μυτιλήνης – ΔΕΔΑΠΑΛ για τη διαχείριση απορριμμάτων

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε. η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου Μυτιλήνης για «Υπηρεσίες επεξεργασίας και διάθεσης μη επικινδύνων απορριμμάτων και αποβλήτων στο Δήμο Μυτιλήνης από τον τοπικό ΦΟΔΣΑ (ΔΕΔΑΠΑ Λέσβου)».

Η σύμβαση αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων που συλλέγονται εντός επικράτειας του Δήμου Μυτιλήνης και οδηγούνται προς υγειονομική ταφή είτε απευθείας, είτε διαμέσου του ΣΜΑ Γέρας και του ΣΜΑ Μυτιλήνης στον κεντρικό ΧΥΤΑ Λέσβου. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι 8 μήνες και η συνολική δαπάνη υπολογίζεται σε 1.026.775,84 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για πρώτη φορά από ιδρύσεως της ΔΕΔΑΠΑΛ, συνάπτεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και Δήμου – μέλους της για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιώργο Αλεξίου, “με την εξέλιξη αυτή, η διαχείριση των αστικών συμμείκτων απορριμμάτων θα γίνεται πλέον εντός οργανωμένου πλαισίου, με τον Δήμο Μυτιλήνης να απαλλάσσεται από ΦΠΑ ύψους 174.551,89 ευρώ για το οκτάμηνο (και 261.827,84 ευρώ ετησίως), που αποτελεί ένα σημαντικό όφελος και για εκείνον και για τους δημότες του. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπογραφεί αντίστοιχη σύμβαση με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ενώ θα διερευνηθεί και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων και με τους Δήμους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button