Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας

Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12/1/2024, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Γεωργίου Ντασιώτη.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα, όποτε αυτά εκδηλωθούν.

Στη  σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων της Βοιωτίας, οι Επικεφαλής των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών διευθύνσεων του Νομού, η διευθύντρια των Τεχνικών υπηρεσιών και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας προσήλθε και συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κος Γεώργιος Π. Ντασιώτης, μετά τη συνεδρίαση του οργάνου δήλωσε: «Σήμερα συνεδριάσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, στην πολιτική προστασία, φορείς και συζητήσαμε για τον συντονισμό των υπηρεσιών μας στην αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών φαινομένων, όποτε αυτά και αν έρθουν. Έχουμε όλοι καθήκον να προστατεύσουμε, πρωτίστως, τις ανθρώπινες ζωές και υποδομές μας. Είμαστε όλοι στην ίδια όχθη με αντίπαλο τα προβλήματα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε. Συμφωνήσαμε στους ρόλους που ο κάθε φορέας θα υποστηρίξει, αλλά κυρίως στην κοινή προσπάθεια να πείσουμε και τους πολίτες, μέσω της ενημέρωσης, για την συνεργασία και την πειθαρχία στους κανόνες. Είμαι πεπεισμένος πως όλα θα πάνε καλά».

The post Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button