Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ για τη Δίκαιη Μετάβαση

Στις 26 Ιανουαρίου, Διεθνής  Ημέρα Καθαρής Ενέργειας το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Δίκαιη μετάβαση – τι, γιατί και πώς» στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ.Ιωαννίδης Λευτέρης, πρώην δήμαρχος και μέλος της οικολογικής κίνησης Κοζάνης ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά και ο κ.Ξεξάκης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Γενεύης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Κοκκαλιάρης Γιάννης, δήμαρχος Κοζάνης, η κ. Βόντσα Βασιλική, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης, ο κ.Σκόρδας Γιάννης , Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, ο κ. Ντούντας Ζήσης, μέλος του ΚΥΣΔΕ ,

ο κ.Γκατζάλας Δημήτριος , μέλος του ΑΠΥΣΔΕ, ο κ. Παπαθανασίου Αθανάσιος, συντονιστής της πληροφορικής, , ο κ.Παπάς Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ. Κοζάνης και ο κ. Μπουντιούκος Βασίλης, διευθυντής του ΕΚ Κοζάνης.

Ο Κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία του τόπου, στα καινούργια δεδομένα την παρούσα περίοδο της απολιγνιτοποίησης, την πράσινη ενέργεια ,τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τις οδηγίες της Ευρωπαΐκής Ένωσης όσον αφορά τη δίκαιη μετάβση . Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές  του σχολείου και διαδικτυακά μέσω WebEx μαθητές άλλων σχολείων, όπως  το ΓΕ.Λ. Χρυσούπολης, το 2ο ΓΕ.Λ.  Κατερίνης και το 2ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας και το Εσπερινό Λύκειο Ρόδου. 

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων από τους δύο ομιλητές οι μαθητές έθεσαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button