ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Περιοδεία του Δημήτρη Καιρίδη στην Κρήτη με φόντο το Μεταναστευτικό – Σήμερα σε Χανιά και Γαύδο, αύριο στο Ηράκλειο

Από τον Δήμο Χανίων θα ξεκινήσει τελικά τη σημερινή του επίσκεψη στο νησί ο υπουργός Μετανάστευσης – Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Γαύδο, ενώ θα βρεθεί και στο Ηράκλειο

Με μικρή καθυστέρηση, αλλά και με μια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, ξεκινά σήμερα την επίσκεψή του στην Κρήτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, με τους τοπικούς φορείς να τον περιμένουν πώς και πώς, αναζητώντας απαντήσεις ως προς το φλέγον θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών… 

Με βάση το αρχικό πλάνο, ο κ. Καιρίδης επρόκειτο να κατέβει στο νησί μας την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις, με φόντο την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που μετέθεσαν και τη διεξαγωγή του Υπουργικού Συμβουλίου για την Παρασκευή, ο ίδιος άλλαξε τον σχεδιασμό του και αναμένεται τελικά σήμερα επί κρητικού εδάφους, βάζοντας τελικά στο πρόγραμμά του και τα Χανιά. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στο νησί μας, με φόντο το αυξανόμενο “κύμα” αφίξεων μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης, από το Δημαρχείο Χανίων. 

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο, προκειμένου να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ο υπουργός να μεταβεί με ελικόπτερο απευθείας στη Γαύδο, ωστόσο υπήρξε δυσαρέσκεια από την πλευρά της δημοτικής Αρχής των Χανίων, που το τελευταίο διάστημα δέχεται και εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, χωρίς πόρους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” σήμερα το πρωί, ο κ. Καιρίδης θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων στις 9:15 π.μ., όπου θα συναντήσει τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους που εμπλέκονται στα θέματα φιλοξενίας των μεταναστών. Αμέσως μετά θα μεταβεί με σκάφος του Λιμενικού στη Γαύδο, όπου θα συναντηθεί με τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, με την οποία θα συζητήσουν το σημαντικό θέμα για το ακριτικό νησί. 

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο, προκειμένου να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η επίσκεψη του κ. Καιρίδη στο νησί αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοδιοικητικών, να περιμένουν στοχευμένες αναφορές διά στόματος του υπουργού Μετανάστευσης ως προς τη διαχείριση του φαινομένου των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, με σημεία αναφοράς φυσικά συγκεκριμένες πτυχές του θέματος, όπως είναι οι περιπολίες, η περίθαλψη, η στέγαση των ανθρώπων που αποβιβάζονται στη Γαύδο και στα νότια παράλια της Κρήτης… 
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες την κάθοδό του στο νησί μας, σημειώνοντας ότι θα επισκεφτεί την Κρήτη «για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ασφάλεια για την τοπική κοινωνία». 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button