ΉπειροςΤοπικές Είδησης

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Με ομόφωνη απόφαση,  εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η πρόταση του «Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – ΑΡΤΑ» για τη δωρεάν παραχώρηση 171 στρεμμάτων Δημοτικής έκτασης, που βρίσκονται στην  Τοπική Κοινότητα Γραμμενίτσας και αφορά στη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Σωματείου, στο οποίο η νέα Δημοτική Αρχή δίνει πλέον τη λύση.

Η εισήγηση έγινε από την Οικονομική Υπηρεσία και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Χαρά Σφαλτού, η οποία ανέλαβε τη διασφάλιση της  ομαλής και αποτελεσματικής διαδικασίας. 

Η παραχώρηση από πλευράς του Δήμου, αφορά  στην ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει έναν χώρο για την ανάπτυξη μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η δημιουργία της εν λόγω πίστας, προσφέρει πληθώρα οφελών, τόσο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. 

 

Προώθηση του Αθλητισμού: Η δημιουργία της πίστας θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές να εξασκούνται και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους σε ένα ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

 

Αύξηση του Τουρισμού: Η ύπαρξη μιας προηγμένης πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες περιοχές, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

 

Προώθηση της Ασφάλειας Οδήγησης: Η πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού παρέχει έναν χώρο όπου οι οδηγοί μπορούν να εξασκηθούν με ασφάλεια και να κατανοήσουν τους κανόνες του δρόμου.

 

Υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας: Η λειτουργία της πίστας θα προσφέρει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα συγκεντρώνουν και τους κατοίκους της περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας  τόνισε ότι με αυτήν την παραχώρηση  δημιουργούμε έναν χώρο όπου ο αθλητισμός, η αναψυχή και η τοπική κοινωνία συναντιούνται για το κοινό καλό.  

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button