ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Παρέδωσαν “μαθήματα” ασφαλούς οδήγησης σε κυκλικό κόμβο – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τη συμβολή της τροχαίας, βρέθηκαν χθες στο κυκλικό κόμβο του Τελωνείου, για μια διαφορετική εκπαιδευτική δράση, που καταγράφηκε με drone του σωματείου.

Εκπαιδευτές σε ρόλους ποδηλάτη και πεζού, εκτέθηκαν στην κυκλοφορία σε διαδικασίες εισόδου και εξόδου από τον κόμβο. Διέγραψαν την σωστή τροχιά σε χρόνο και τοποθεσία όσον αφορά την αλλαγή λωρίδας εντός του κυκλικού κόμβου, τηρώντας τις προτεραιότητες με σωστό έλεγχο και χρήση φλας. Προσέγγισαν διαβάσεις πεζών με ταχύτητα και προοδευτική επιβράδυνση, έχοντας ως «σημαία» τους τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τις ευπαθείς ομάδες των χρηστών του δρόμου. Παράλληλα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς και περαστικούς, εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία τους. Τα πλάνα των στιγμών που αποθανατίστηκαν, θα τεθούν σε επεξεργασία και στη συνέχεια το υλικό που θα προκύψει, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, σε σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς, όποτε ζητηθεί.

“Η σημερινή παρέμβαση – ορόσημο του σωματείου μας είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων σε επικίνδυνα σημεία της πόλης του Βόλου, αλλά και του ευρύτερου νομού. Στόχος μας, η ευαισθητοποίηση των αρχών για την επίλυσή τους. Μέχρι να γίνει αυτό, προσδοκούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα υποδείξουμε στον συνάδελφο οδηγό, αναβάτη και φίλο πεζό, τους τρόπους για ασφαλή – ιδανικά περάσματα, με πολιτισμένη οδήγηση και οδική ενσυναίσθηση”, τόνισε το προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Μαγνησίας.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button