ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Παπαδημητρίου: «Σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα για τις παραλίες της Μαγνησίας

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νερά των παραλιών της περιφερειακής ενότητας, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, τονίζοντας στο «Magnesianews» ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για απαγορευτικό για τους λουόμενους μικροβιακό φορτίο, περιμένοντας βέβαια και τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα που έχουν ήδη ληφθεί.

Σύμφωνα με την κα Παπαδημητρίου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετρήσεις στις παραλίες που βρίσκονται εντός Παγασητικού, στο Αιγαίο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων. «Από τη Μεγάλη Δευτέρα και κάθε 72 ώρες έχουμε αποτελέσματα. Εξετάζονται περίπου 100 ακτές και οι δειγματοληψίες είναι πολύ λεπτομερείς. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν ακτές των δήμων Νοτίου Πηλίου και Βόλου που ενδιαφέρουν αρκετά» ανέφερε αρχικά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας επεσήμανε ότι η διαδικασία εξέτασης αφορά τις ακτές που βρίσκονται οι κολυμβητές και γίνονται ανάλογες δειγματοληψίες στα σημεία κολύμβησης, για το μικροβιακό φορτίο, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση για τους λουόμενους. «Δεν έχουμε κάποιο δείγμα που να προβληματίζει μέχρι στιγμής, από το προηγούμενο χρονικό διάστημα που έγιναν μετρήσεις, μέχρι και Φεβρουάριο και δεν βρέθηκε κάτι. Αμέσως μετά τις καταστροφές, είδαμε κάποια δείγματα, με δύο από αυτά να εξετάζονται ειδικότερα και είδαμε άμεση βελτίωση της κατάστασης μετά από επανεξέταση και στα σημεία που τα αφορούσαν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν στις ακτές κολύμβησης, του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις 8 Μαΐου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 13 και 20 Μαΐου, του Δήμου Σκοπέλου στις 13 Μαΐου, του Δήμου Αλοννήσου στις 20 Μαΐου, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στις 21 Μαΐου και του Δήμου Σκιάθου στις 21 του μηνός.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button