Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Bird watching” στις Αλυκές Καλλονής: Μία εναλλακτική πρόταση τουρισμού που τείνει να γίνει τάση

Παρατηρητήριο πουλιών λειτουργεί στις Αλυκές Καλλονής, καθώς το “bird watching” τείνει να γίνει η νέα τάση και στον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Ζαννέτο, υποψήφιο Διδάκτορας Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο επισκέπτεται το παρατηρητήριο Ορνιθοπανίδας, αντλώντας σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή στην άγρια φύση. Όπως είπε, υπάρχουν άτομα που επισκέπτονται σταθερά τη Λέσβο εδώ και 20-25 χρόνια με αυτό τον σκοπό, διαθέτοντας πολλά χρήματα, ενώ φέτος επισκέφτηκαν το νησί 9.000 τουρίστες από όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Στο νησί, τόνισε, υπάρχουν δύο είδη πουλιών που κάποιος μπορεί να συναντήσει μόνο εκεί, ο πευκοτσοπανάκος και το σμυρνοτσίχλωνο που είναι καλοκαιρικός επισκέπτης και αναπαραγόμενο είδος και συναντά κανείς στη δυτική πλευρά του νησιού.

Εξάλλου, είναι ευρέως αποδεκτό τα τελευταία χρόνια, και κυρίως επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως η στενή επαφή με τη φύση βελτιώνει τη φυσική και πνευματική υγεία του ανθρώπου και ενεργοποιεί τις διαδικασίες μάθησης και τη δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ποικίλες δράσεις για παιδιά, με στόχο να φέρει σε επαφή και βαθιά σύνδεση τους συμμετέχοντες πρωτίστως με την πλούσια φύση της Λέσβου και κατ’ επέκταση με τοπικά και παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button