Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Παλαιστίνη εναντίον Wilders, “είναι ρατσιστής”, αναφέρει

Για «ρατσιστικές δηλώσεις» κατηγόρησε η Παλαιστίνη, τον Ολλανδό Geert Wilders , του οποίου το πολιτικό κόμμα φαίνεται έτοιμο να σχηματίσει την επόμενη ολλανδική κυβέρνηση. Και αυτό διότι όπως ισχυρίζεται, ζήτησε ουσιαστικά να σταλούν οι Παλαιστίνιοι στην Ιορδανία.
«Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα τις ρατσιστικές εμπρηστικές δηλώσεις του Ολλανδού βουλευτή Geert Wilders , με τις οποίες αρνήθηκε τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Ειδικά το δικαίωμά του να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και ζήτησε τον εκτοπισμό του στην Ιορδανία».

Το υπουργείο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βίλντερς «έκκληση για κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον του λαού μας και κατάφωρη παρέμβαση στις υποθέσεις και τη μοίρα του». Πρόσθεσε ότι  ο παλαιστινιακός λαός έχει επιδείξει το βάθος της σταθερότητάς του στην πατρίδα του». Το υπουργείο κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να «καταδικάσει και να απορρίψει» αυτές τις δηλώσεις, «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα».

Ξεχωριστά, η Ιορδανία καταδίκασε επίσης τη «θέση » που πήρε ο Βίλντερς που αρνείται το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ελευθερία. Όπως αναφέρεται σε διάφορα διεθνή Site, αφού ο Wilders κέρδισε μια σημαντική νίκη στις ολλανδικές εκλογές της 22ης Νοεμβρίου, ζήτησε να σταλούν τα εκατομμύρια των ήδη εκτοπισμένων Παλαιστινίων στην Ιορδανία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button