Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014 με τον πολλαπλασιασμό των νεονάζι στην Ουκρανία»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 με τον πολλαπλασιασμό των νεοναζί στην Ουκρανία , σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος έκανε τον ισχυρισμό σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εξαπατηθεί από τις διαβεβαιώσεις ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) δεν θα επεκταθεί περαιτέρω», σημείωσε επίσης ο Φίτσο. «Αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014 με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των Ουκρανών νεοναζί. Η ουσία είναι ότι η Ρωσία εξαπατήθηκε πιστεύοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά, και σήμερα φτάνει στο σημείο να λέει ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο αρχηγός του Σλοβάκου κράτους.

Όλα αυτά, είπε, έχουν γίνει μια «καλή βάση» για το ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Η Μόσχα και το Κίεβο θα πρέπει να λάβουν εγγυήσεις ασφαλείας, καθώς δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Σλοβακία είχε στο παρελθόν αρνητική άποψη για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και έχει υποστηρίξει το Κίεβο με κάθε δυνατό τρόπο. Μετά την άνοδο της κυβέρνησης Φίκο στην εξουσία το φθινόπωρο του 2023, η κατάσταση άλλαξε. Η Μπρατισλάβα όχι μόνο έχει απορρίψει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και επιμένει σε μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης και θεωρεί απαραίτητο να ξεκινήσει η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button