ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο Πηνειός «πνίγει» τη Λάρισα: 112 για εκκένωση Ιπποκράτη προς Αλκαζάρ

Συνεχίζει να «φουσκώνει» ο Πηνειός – Για άλλη μία φορά ήχησε το 112 στη Λάρισα

Νέο μήνυμα από το 112 στη Λάρισα για εκκένωση από τη συνοικία Ιπποκράτη. Ο Πηνειός απειλεί να πλημμυρίσει και άλλες περιοχές προκαλώντας νέα κινητοποίηση.

Δείτε το μήνυμα του 112:

Δήμαρχος Λάρισας: Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού – Κινδυνεύει η πόλη

Η κατάσταση είναι σοβαρή στη Λάρισα, καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Απόστολο Καλογιάννη, η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει τα 10 μέτρα.

Μάλιστα, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την εκκένωση του Ιπποκράτη. «Στην επόμενη ώρα θα καθοριστεί αν θα προχωρήσουμε σε εκκένωση και της συνοικίας Ιπποκράτης», όπως είπε ο δήμαρχος.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πλημμυρίσει η πόλη, ο δήμαρχος δήλωσε:

«Έχουμε εκκενώσει τρία χωριά στην είσοδο του Πηνειού και τρία στην έξοδο, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά και εργατικές κατοικίες στη συνοικία του Αγίου Θωμά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη και κυρίως οι παρακείμενες συνοικίες».

Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ξαναδεί τέτοια φαινόμενα στην πόλη, ο κ. Καλογιάννης είπε: «Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι ασύλληπτο. Ποτέ στην ιστορία της πόλης. Το 1881 είχε τέτοια πλημμύρα με 15.000 κατοίκους, όχι με 200.000».

Ο θλιβερός απολογισμός είναι 10 νεκροί, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη επιχειρήσεις σε χωριά που έχουν «βουλιάξει» στο νερό.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων είναι 4, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος. Την ίδια ώρα, σε ορισμένα χωριά υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι άνθρωποι για τρίτη ημέρα, ενώ πραγματοποιούνται απεγκλωβισμοί με πλωτά μέσα και ελικόπτερα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button