ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο ΟΦΗ πενθεί, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μιχαλήτσος

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την πιο χρυσή στιγμή στην ιστορία του ΟΦΗ, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987, ο Γιάννης Μιχαλήτσος, έφυγε σήμερα από την ζωή, σκορπίζοντας πένθος στον κρητικό σύλλογο και σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 66 ετών, μετά από μία μεγάλη μάχη που έδωσε ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του.

Μέλος της χρυσής εποχής του Ευγένιου Γκέραρντ, αποτέλεσε μια ήρεμη δύναμη στον ΟΦΗ εκείνων των ετών, αποτελώντας μεταγραφή από τον Άρη Θεσσαλονίκης.

mixalitsos

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1957 στη Βέροια, αγωνίστηκε για μια δεκαετία στον Άρη από το 1976 έως το 1986 και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ και ήταν μέλος της μεγάλης πορείας ως την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά τον ΟΦΗ αγωνίστηκε στην Δόξα Δράμας. Στην ποδοσφαιρική καριέρα του μέτρησε 265 ματς και 11 γκολ στην Α’ Εθνική.

ofi kypello 1987

Πέρα από την παρουσία του στον Άρη ως ποδοσφαιριστής, διετέλεσε και προπονητής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όντας μάλιστα μέσα στην πρώτη 15άδα της λίστας εκείνων που μέτρησαν τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο του αφού τον κοουτσάρισε σε 49 ματς με απολογισμό 12 νικών, 13 ισοπαλιών και 24 ηττών.

Τα τελευταία χρόνια έδινε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, με τον τεράστιο αυτό αγώνα να τον δίνει έχοντας δίπλα του ως στηρίγματα τη σύζυγό του, Μαρία και τις δύο κόρες του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button