ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Γεωχημείας Κωνσταντίνος Σκόρδας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας μέλος της επιστημονικής ερευνητικής αποστολής

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, θα συμμετάσχει με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Γεωχημείας Δρ Κωνσταντίνο Σκόρδα στην επιστημονική ερευνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) και το ΕΚΠΑ (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Αυτό αποφασίστηκε εξαιτίας του πρόσφατου πλημμυρικού γεγονότος στην περιοχή της Θεσσαλίας, που οδήγησε στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων νερού και φερτών υλών μαζί με ρύπους προς την παράκτια ζώνη του Παγασητικού κόλπου και των ανατολικών ακτών της Θεσσαλίας.

Ήδη το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος έχει προβεί σε δειγματοληψίες στον Παγασητικό κόλπο. Ο σκοπός των δειγματοληψιών αυτών είναι η αποτύπωση της ποιότητας των υδάτων και η καταγραφή των επιπτώσεων του πλημμυρικού γεγονότος στα υδάτινα συστήματα, με επιτόπιες μετρήσεις και αναλύσεις φυσικοχημικών και βιολογικών παραμέτρων στη στήλη του νερού και τα ιζήματα που σχετίζονται με το πλημμυρικό φαινόμενο.

Οι δειγματοληψίες/αυτοψίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου με το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα – ΟΠΥ που χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button