Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου παρουσίασε τον απολογισμό του πρώτου τετραμήνου

Toν απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής κατά το πρώτο τετράμηνο της θητείας του παρουσίασε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου αναλυτικά ανφέρθηκε στα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει η σχεδιαστεί για μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε έργα, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, παιδεία και κοινωνική μέριμνα.

Στο πρώτο που αναφέρθηκε ήταν η διαχείριση αποβλήτων στο πρώην ΚΥΤ για την οποία ο Δήμος προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και υποβολή πρότασης για την ένταξη και χρηματοδότηση της πράξης «Διαχείριση οικιακών στερεών απόβλητων και απόβλητων κατεδαφίσεων πρώην ΚΥΤ Σάμου». Ήδη έχει ληφθεί απόφαση από τη Δημοτική Επιτροπή για έγκριση των όρων δημοπράτησης και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τις ζημιές που έχουν προκληθεί μέσα στον χειμώνα στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Δήμος προχώρησε στις διαδικασίες για την κήρυξη της κοινότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συντάχθηκε μελέτη και έκθεση αυτοψίας με τίτλο «Αποκατάσταση παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και εστάλη αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για εξασφάλιση πίστωσης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αντικατάστασης του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έργο που έχει σταματήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή για το οποίο εξασφαλίστηκε η δημοσίευση σε ΦΕΚ της κυκλοφοριακής μελέτης που είχε προκαλέσει καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών. Τα υποέργα των μελετών αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 40 ημερών και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της αποκατάστασης της Μονάδας.

Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες για την καθαίρεση των δύο κωδωναστασίων στον Αγ. Νικόλαο Κοκκαρίου. Είπε ότι ο δήμος με τη βοήθεια του Μητροπολίτη και του βουλευτή έτρεξε τις διαδικασίες και άμεσα θα γίνει ανάθεση σε εργολάβο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Για το θέμα των ισολογισμών είπε ότι κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές για να ξεκινήσουν τη διαδικασία κλεισίματος ισολογισμών που εκκρεμούν από το 2019, καθώς επίσης και για τους ισολογισμούς και τον έλεγχο του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη όπου για πρώτη φορά κατατέθηκε ξεχωριστός προϋπολογισμός. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, το ίδρυμα πλέον θα τηρεί διπλογραφικά βιβλία για να μπορέσει για πρώτη φορά να προχωρήσει σε δαπάνες και στο κοινωφελές του έργο, όπως και ήταν η επιθυμία του κληροδότη. Στόχος είναι μέσα στο τρέχον έτος να προχωρήσουν οι έλεγχοι και οι ισολογισμοί στο Δήμο όσο και στα νομικά του πρόσωπα, όπου οι χρήσεις είναι ανέλεγκτες από το 2018.

Επίσης ανέφερε ότι με την έναρξη της θητείας συστάθηκε για πρώτη φορά Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας Κοινοτήτων, Γηροκομείου και Κληροδοτημάτωνκαι συλλέχθηκε έντυπο αρχείο της περιουσιακής κατάστασης κάθε κοινότητας, κτηματολογικές εγγραφές και περιουσιολόγιο αυτής. Ανασυστάθηκε η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη, υποβλήθηκε για πρώτη φορά προϋπολογισμός για το Κληροδότημα Γερογιαννάκη και ενεργοποιήθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που ήδη εκτελούνται ως συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν αλλά και σε αυτά που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή. Επίσης στο έργο του Διαδημοτικού Ταμείου που μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει στοχευμένες παρεμβάσεις κυρίως στις πύλες εισόδου.

Γνωστοποίησε δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι 4 φορές τον χρόνο θα υπάρχει απολογισμός πεπραγμένων για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button