ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οργανωμένο έγκλημα | Neakriti

Είναι λίγο δύσκολο να κυνηγάς τους… κολαούζους των πραγματικών αφεντικών σου, ναι;

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα το οργανωμένο έγκλημα. Η ελληνική κοινωνία πριν από τη δεκαετία του ’90 δεν είχε καν οργανωμένο έγκλημα. Ή, τέλος πάντων, είχε σε πολύ πρωτόλεια στάδια και μόνο τοπικά. Αυτό οφειλόταν στις ελληνικές κοινωνικές δομές και κυρίως στη διασπορά του πλούτου. Μετά τα μέσα της δεκαετίας αρχίζει να δημιουργείται μια γενικότερη δομή οργανωμένου εγκλήματος, που αναπτύχθηκε ραγδαία στην επόμενη δεκαετία.

Σήμερα δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερη… παράδοση στο οργανωμένο έγκλημα. Και στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μας, η χώρα μας, λόγω της θέσης της, έχει γίνει… hub για διάφορες πολυεθνικές μαφίες (λ.χ. την πανίσχυρη ρωσική).

Μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα ιδιαίτερα. Οι λόγοι είναι πολλοί και ίσως ο σημαντικότερος αυτών να είναι οι διασυνδέσεις των “βαρόνων” του οργανωμένου εγκλήματος με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

Είναι λίγο δύσκολο να κυνηγάς τους… κολαούζους των πραγματικών αφεντικών σου, ναι;

Να δούμε τώρα αυτές τις κινήσεις εντυπωσιασμού στις οποίες επιδίδεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button