ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Οι σκέψεις της Νεφέλης»: Συγκλόνισε η ταινία που αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο η βία στα σχολεία (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

«Οι σκέψεις της Νεφέλης»: Συγκλόνισε η ταινία που αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο η βία στα σχολεία (vid)

Η ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που δημιούργησε το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσιάστηκε σήμερα στο Ηράκλειο, προκαλώντας έντονα συναισθήματα σε φορείς αλλά κυρίως στους μαθητές που την παρακολούθησαν. Στην ταινία αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο η βία και τι αυτή προκαλεί σε μαθητές, στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης όσων βιώνουν τη βία να μιλούν και όλων των υπολοίπων να ακούνε

Η βία στα σχολεία θερίζει και τα στοιχεία σοκάρουν, αν υπολογίσει κανείς ότι ένα στα τρία παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού. Ένα ακόμη στοιχείο που σοκάρει περεταίρω είναι αυτό που προκύπτει σε περιοχές που δέχθηκαν μεγάλα πλήγματα όπως θεομηνίες, όπου ο αριθμός αυξάνεται περισσότερο.

Η ενδοσχολική βία και οι δραματικές τις συνέπειες αποτυπώνονται καθημερινά στα μάτια και τις ψυχές χιλιάδων παιδιών που τη βιώνουν, Όπως τη Νεφέλη, την πρωταγωνίστρια της ταινίας μικρού μήκους του Χαμόγελου του Παιδιού που προβλήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο.

Νεφέλη

Οι σκέψεις της Νεφέλης είναι μια αποτύπωση του πόνου και της αβάσταχτης καθημερινότητας, όταν αυτή έχει βία, προσβολές, εκφοβισμό και στο τέλος, απόγνωση… Που αν δεν γίνει λέξεις και να ειπωθεί… μένει να πονάει, να γιγαντώνεται και τελικά να αφήνει την βία να κερδίζει.

Την ταινία παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα φορείς και μαθητές… Μια ταινία μάθημα που δείχνει το δρόμο και για τις λύσεις… Μακριά από τιμωρητικά μέτρα, ποινές και αστυνόμευση όπως τόνισαν,

Στην ταινία Οι σκέψεις της Νεφέλης, γίνονται λέξεις όταν πια η ίδια δεν μπορεί διά ζώσης να τις μοιραστεί… Κι αν στην ταινία οι λέξεις και τα συναισθήματα εκδηλώθηκαν αργά… Το μήνυμα που στέλνει είναι όχι μόνο όποιος το βιώνει να μιλάει τη στιγμή που του συμβαίνει, αλλά και σε όποιον απευθύνεται να έχει διάπλατα ανοιχτά τα αυτιά του για να ακούσει.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button