Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Οι ΗΠΑ σκόπιμα τροφοδοτούν και άλλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή»

Για σκόπιμη αναζωπύρωση περεταίρω συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή εκ μέρους των Αμερικανών έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι «αυτόν τον στόχο έχουν οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία.

«Προφανώς, οι αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν σκόπιμα να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση. Επιτιθέμενοι σε στόχους υποτιθέμενων φιλοϊρανικών ομάδων στο Ιράκ και τη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να σύρουν τα μεγάλα έθνη της περιοχής σε σύγκρουση. Επίσης, η Ρωσία επιμένει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ πρέπει να ελεγχθεί επειγόντως από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη νέα κραυγαλέα πράξη επιθετικότητας ΗΠΑ-ΗΒ εναντίον κυρίαρχων χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Απαιτούμε να εξεταστεί άμεσα η αναδυόμενη κατάσταση μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell κατά την άφιξή του σε άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. «Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι η Μέση Ανατολή είναι ένας λέβητας που μπορεί να εκραγεί», είπε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους. «Καλούμε όλους να προσπαθήσουν να αποφύγουν μια κλιμάκωση. Ζούμε σε μια κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σε ολόκληρη την περιοχή», τόνισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button