ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Οι γονείς του 26χρονου που αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο μιλάει για πρώτη φορά – Πώς έζησαν την τραγωδία και οι ευθύνες της Διοίκησης (βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του STAR μίλησαν σήμερα οι γονείς του 26χρονου Τρύφωνα από τα Κανάλια Μαγνησίας, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου.

Η κ. Πολυξένη και ο κ. Θανάσης τόνισαν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία τους επιδικάζει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση από το “Αχιλλοπούλειο”. Ο 26χρονος Τρύφωνας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας με χάπια και πέφτοντας από μία πλαγιά. Όταν ως τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, και παρά το γεγονός ότι δήλωσε την πρόθεση του να θέσει τέρμα στη ζωή του, δεν τον οδήγησαν στην Ψυχιατρική κλινική αλλά στην Α’ Παθολογική στο 7ο όροφο του κτηρίου.

Εκεί, εξομολογήθηκε σε φίλο του την πρόθεση του να πέσει στο κενό, κάτι που έκανε πράξη λίγη ώρα αργότερα, ανοίγοντας το παράθυρο του δωματίου και πέφτοντας στο έδαφος, μπροστά στα μάτια του πατέρα του.

Οι γονείς του ζητούν δικαίωση, καθώς εκτιμούν ότι οι γιατροί δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή και δεν είχαν έναν άνθρωπο να φροντίζει για την ασφάλεια του, έχοντας επίγνωση της κατάστασής του.

«Πήγαμε το παιδί μας στο Νοσοκομείο για να γίνει καλά και το πήραμε πεθαμένο» είπε η μητέρα του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Νοσοκομείο Βόλου πρόκειται για εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα και να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ν. Διαλυνά ο τότε διοικητής του “Αχιλλοπουλείου” Ματθαίος Δραμητινός δεν διέταξε καν Ένορκη Διοικητική Εξέταση!

Ο δικηγόρος απευθύνθηκε σε ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τις Ψυχικές διαταραχές ασθενών και η έκθεση που έλαβε ως απάντηση δικαίωνε την οικογένεια του άτυχου Τρύφωνα.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button