ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Το κύμα φυγής «γονατίζει» τον κλάδο του τουρισμού – Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό (vid)

Οικονομία

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Το κύμα φυγής «γονατίζει» τον κλάδο του τουρισμού – Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό (vid)

Τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα τεθούν αύριο στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Με το κλίμα της ανασφάλειας και της ανησυχίας να είναι διάχυτο με φόντο τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, θα βρεθεί στο επίκεντρο το κουτσουρεμένο όπως λένε, εποχικό επίδομα αλλά και η επέκταση του επιδόματος  ανεργίας

Αγωνιούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν, καθώς ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος. Με το κλίμα της ανασφάλειας και της ανησυχίας να είναι διάχυτο, Αύριο νωρίς το πρωί, η ομοσπονδία θα περάσει το κατώφλι του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, θέτοντας στο τραπέζι όλα τα καυτά προβλήματα του κλάδου. Στη κρίσιμη συνάντηση θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο κουτσουρεμένο όπως λένε, εποχικό επίδομα αλλά και στην επέκταση του επιδόματος  ανεργίας. 

Την ίδια ώρα, με τις αποχωρήσεις εργαζομένων από τον χώρο του τουρισμού να είναι συνεχείς και το κύμα φυγής να κορυφώνεται να τελευταία χρόνια, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα θέσουν στον υπουργό και το εν λόγο ζήτημα, αναζητώντας σχετικά κίνητρα προσέλκυσης στην εργασία.

Στο πλαίσιο των επαφών στην Αθήνα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με το ΣΕΠΕ για την επιθεώρηση εργασίας του Ηρακλείου, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να κάνουν λόγο για μια υποστελεχωμένη υπηρεσία. 

Εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουν την αγωνία τους για τους επόμενους μήνες, λέγοντας πως οι πενιχρές απολαβές αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός νοικοκυριού, με φόντο τη δύσκολη χειμερινή περίοδο που ξεκινά.

Η ομοσπονδία έπειτα από τη συνάντηση θα συνεδριάσει για τις επόμενες κινήσεις της , με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button