Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ξεκινά η αναβάθμιση του κέντρου: Στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης το κτήριο μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο

 

Ξεκίνησε η υλοποίηση  των ρυθμίσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Κοζάνης, έπειτα από την τροποποίηση του σχεδίου στην Ε΄ Πολεοδομική Ενότητα.

Το πρώτο κτήριο (επί της Π. Χαρίση, μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο) ήρθε στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς του ακινήτου από το Δήμο Κοζάνης, τον οποίο εκπροσώπησε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και τον ιδιοκτήτη κ. Μπαντή.

Υπενθυμίζεται, ότι με την τροποποίηση του σχεδίου στην Ε΄ Πολεοδομική Ενότητα, αυξάνονται οι Κοινόχρηστοι Χώροι στο κέντρο της πόλης, ενώ αναδεικνύονται σημαντικά μνημεία – κτήρια.

Επίσης σημειώνεται, ότι με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος οικόπεδα, όπως  το οικόπεδο της  Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, του  Ο.Τ.Ε,  του οικοπέδου στη θέση των πρώην ΚΤΕΛ, καθώς και το πίσω μέρος του Δημαρχείου, θα χαρακτηρισθούν Κοινόχρηστοι Χώροι.

Ο Δήμος Κοζάνης αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως του Πράσινου Ταμείου, θα προχωρήσει στην αγορά ή απαλλοτρίωση των οικοπέδων και των κτηρίων, με στόχο την απόδοσή τους, ως κοινόχρηστων πλέον, στη χρήση των πολιτών, αλλάζοντας  ριζικά την εικόνα του κέντρου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button